tisdag 13 februari 2018

Isolering under parkett

Har sökt på forumet och fått en del idéer men inget helt tillfredsställande svar, skapar därför en ny tråd i ämnet. Som rubriken lyder skall golvet tilläggsisoleras och få parkett då det befintliga laminatgolvet som nu ligger direkt på plattan är väldigt kallt. Men hur ska jag nu gå till väga? Räcker det med cellplast . Isolering av golv med EPS - Brødr.


Alla Sundolitts golvprodukter har cellplastens goda isolerande förmåga.

MX Parkett är en skiva för isolering av golv, under parkett - eller laminatgolv som används för att undvika golvsvikt. Skivan är godkänd av Sveriges ledande . Den speciella cellstrukturen gör att isoleringen inte leder värme utan istället reflekterar den tillbaka mot golvets yta så att den kommer till dig nytta. Energin utnyttjas effektivare . Undergolv och läggning från Byggmax.


Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Det planar framför allt ut underlaget så att det . Beroende på det befintliga underlaget behöver man använda extra isolerings- eller utjämningsmaterial.

Ebisol är en energismart isolering för trä-, parkett - eller laminatgolv med eller utan golvvärme. Ebisol är tillverkad i med en speciell cellstruktur som gör att isoleringen inte leder värme utan istället refleterar den tillbaka mot golvets yta. Ebisol skyddar effektivt mot fukt och kyla och är vattenavstötande. Dessa ska i sin tur placeras på en spånskiva eller en stödskiva, om det inte finns något bärande under förutom reglar och isolering.


Underlagsskivorna spikas, häftas eller skruvas fast. I vissa fall kan undergolvet läggas flytande på en underliggande isoleringen. Då behövs ofta två underlagsskikt på varandra. Våra underlag dämpar klack- och stegljud och ger dig ett ljudisolerat golv.


Vi kan även erbjudan praktiska PE-produkter som förenklar arbetet vid genomförandet av byggprojekt. Till exempel isoleringsmatta som isolerar nygjuten betong, syllisolering och tätningsliter för sprickor och öppningar. Var ska jag lägga ångspärren? Jag har blivit osäker på var ångspärren ska ligga i mitt golv med golvvärme.


Ebisol mm har samma isoleringskraft som hela 1mm tegelmur eller 3mm betong. Ebisol används med fördel som isolering under trägolv, laminat och plastmatta, med eller utan golvvärme. Skivorna är vattenavstötande och ruttnar eller möglar inte.


Nu är det en golvfråga här! Ska lägga ett parkettgolv på ett betonggolv i sutterängvåning = kallt golv. Nån som har något förslag på isolerande skikt som inte är för tjockt som man eventuellt kan lägga under parketten?

Utöver nån typ av ångspärr som man måste ha på bottenvåning, . Platon ( ventilation) Öbetong 50. Betongplatta Plastfolie åldersbeständig. Det visar sig dock att ovan inte stämmer.


Om du har ett gjutet betonggolv i källaren är det en god idé att lägga ett enkelt laminatgolv, som gör rummet varmare och mer behagligt. I ett hus med golvvärme i bottenbjälklaget, är värmeförlusterna från grunden ner till marken under större, än i ett hus med annan uppvärmning. Men med en ordentlig isolering under golvvärmeslingorna, minimerar du värmeläckaget. Det är både billigt och lätt.


Det bör finnas minst 2mm isolering under slingorna i plattan eller källaren för maximal . Ur fuktsynpunkt blir konstruktionerna med underliggande respektive överliggande isolering helt olika. I första fallet blir plattan varm, i det andra blir den kall. Dessa värmer inte bara upp plattan utan också marken under plattan.


För att undvika skador i de olika . Inom området parkettgolv kan man generellt säga att ju tunnare parkett desto sämre trumljud och stegljud. Vidare skapas normalt ett parkett -resonansproblem när golvet ligger flytande. Om man kringgår den flytande parkettkonstruktionen för att finna lösning på . Parkettunderlagsmatta för parkett -, laminat - och trägolv. Tillverkat genom nålning av linfiber.


Bra drag- och rivhållfasthet, rivtöjbarhet , slittålig. Isolina parkettunderlagsmattan har en hög ljudisoleringsförmåga, och är därför bra för stegljudsdämpning. Den anpassar sig också för . Hos BAUHAUS hittar du cellplast, även kallade frigolitskivor i flera tjocklekar som passar utmärkt vid isolering av ett hus från grund till tak.


Alltid dagars öppet köp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg