söndag 11 februari 2018

Vad ingår i en bilservice

May Verkstäder på autobutler. Med äldre bilar kan du dra nytta av att göra en grundläggande bilservice. En grundläggande service är billigare och mekanikern . När vi gör en bilservice så får du kostnaden innan. Du får godkänna en arbetsorder där det klart framgår vad vi gör på din bil samt vad som kommer att bytas.


Du kan självklart be verkstaden göra andra reparationer på din bil i samband med din service.

Ibland är servicen mer omfattande än vanligt, vid vissa serviceintervall . Jan Nä inte direkt, de flesta nybilsägare lämnar bara in sin bil och brukar inte fråga vad som ingår men det är klart att du får veta om du frågar. Du kan be om att få närvara när dom gör servicen, det har du rätt till, och då får du se vad dom gör. Beror som sagt helt och hållet på miltal och vilken service det är. Apr Bilservice , vad innebär det egentligen? Och varför ska det göras?


När ska det göras och hur går det till? Läs mer om vad bilägare behöver hålla koll på. Du lämnar nyckeln och hämtar den senare på eftermiddagen.

Men vad händer egentligen med din bil däremellan, hur fungerar det inne i servicehallen? I Kundmottagningen tar vi emot nyckeln och går tillsammans med dig igenom vilka . Vårt enkla svar är : Ja, du kan absolut göra din service själv och nej, du behöver inte lämna in bilen och låta någon annan göra servicen. Ett något mer utvecklande svar är : Olika bilmodeller kräver olika serviceåtgärder av . Vad ingår i en basservice? I den ingår oljebyte o byte av oljefilter samt genomgång av en rad kontrollpunkter. När gör man egentligen en basservice?


En basservice är något man gör mellan de större serviceintervallerna som just din bils föreskrifter har. Kan jag se vad som är gjort på min bil när jag servar bilen hos er? Har du frågor kring något av det ska verkstaden kunna ge fackmannamässiga råd om åtgärder eller svara på frågor om hur och vad man har kontrollerat. Bilens servicebok är en värdehandling. När bilen ska säljas, kom ihåg att de flesta bilvärderingar förutsätter att serviceboken är komplett med alla stämplar . May Motormännen har granskat fem oberoende verkstäder som ingår i välkända servicekedjor.


Bilister som råkat ut för en oseriös verkstad riskerar att hämta ut en bil där garantierna inte längre gäller. Lämnar du in din bil för bilservice kontinuerligt kan du räkna med längre livslängd på bilen alternativt högre andrahandsvärde. Vi har jämfört vad service kostar på fyra andra bilmodeller.


Det är inte bara Saab-verkstaden som är dyr. Volkswagen Passat, Volvo V7 Ford .

I verkstaden servas och repareras bilar av alla märken, nya som gamla. Eftersom Mekonomen alltid använder originalreservdelar och följer biltillverkarens servicerekommendationer, gäller din nybilsgaranti. Din servicebok stämplas med Mekonomen Bilverkstad vilket ger dig trygghet och ett varaktigt värde på din bil. De är dyra, mycket dyrare än service på orginal verkstad.


Deras prisgaranti är inte värd vatten, så jag avråder från att lämna bilen till Mekonomen Bilservice då de är mycket dyra för sitt arbete. Råd: Fråga alltid vad service kostar och vad som omfattas, välj inte Mekonomen piratservice till högsta pris. Jag överger de auktoriserade verkstäder pga de blåser kunderna. Det som skall fixas är tändstift, olja, bromsolja och filter.


May En årsservice innebär, vanligtvis, ny motorolja samt nytt oljefilter (det byts vanligtvis årligen, särskilt på lite äldre bilar) och i många fall kontroll av bromsar och andra funktioner samt viss smörjning så som smörjnipplar i framvagn om detta finns. De övriga serviceintervallerna på en bil är egentligen allt annat, . Nu behöver du inte orolig för att du ska bli stående med din bil på motorvägen. Vi utför en Basservice – som gäller för dig som är ägare till en bil som är år eller äldre. Om du betalar med Mekonomenkortet och delar upp betalningen på månader blir det helt räntefritt!


Våra bilar utsätts för en hel del påfrestningar under vinterhalvåret. Nu när våren kommit även till våra breddgrader är det därför dags att se över vad den tuffaste årstiden har gjort mot din bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg