torsdag 15 februari 2018

Rengöra fläkt

Handen på hjärtat, när tvättade du filtret i köksfläkten senast? Här är bästa tipsen hur du rengör köksfläkten och får det som nytt igen! Denna video visar hur du rengör din köksfläkt. Filtret i fläkten behöver rengöras regelbundet för att upprätthålla en bra ventilation i köket.


Det är inte alla som vet om att en smutsig köksfläkt utgör en stor brandrisk.

Hur ofta man ska rengöra fläktfilter beror på hur mycket fläkten används. Det behöver varken vara äckligt eller svårt att rengöra filtret i köksfläkten! Men även om det inte syns så är det en mycket bra idé att hålla fläkten ren och fräsch. Förutom att det luktar illa och att du riskerar att få äckliga droppar i maten utgör en smutsig köksfläkt faktiskt en ren brandfara. Det är skillnad på sotning av eldstäder och rengöring av kökets imkanal.


Imkanalen är den kanal som går från köksspisens fläkt. Superknepet – så enkelt rengör du filtret i köksfläkten. Av någon outgrundlig anledning glöms de där flottiga filtret i köksfläkten alltid bort.

För handen på hjärtat, hur många gånger har du rengjort din köksfläkt på sista tiden? Det här tipset får åtminstone oss att vilja plocka ner dem och ge dem omgång direkt, . Den absolut vanligaste brandorsaken i svenska hem är överhettade kastruller som gör att fettet i fläkten smälter och droppar ner i den heta kastrullen vilket orsakar brand. Det bästa sättet att förhindra brand är därför att regelbundet rengöra både fläkt och filter och att alltid vara i köket när man använder . Få en fräschare spisfläkt. Upplever du problem med din spisfläkt, trots att denna är relativt modern och ny?


Sanningen här är att den förmodligen är ingrodd i fett från din matlagning och att den är i behov att av rengöras. Det enklaste och billigaste sättet att rengöra en rostfri produkt är med vanligt handdiskmedel. Ta diskmedel på en torr trasa och gnid in hela produkten.


Vänta minuter och torka sedan av med torr trasa. Röret mellan köksfläkten och fläktkanalen är en riktig fettsamlare. Rengör röret regelbundet och undvik att den blir en brandfara.


Har flyttat till en ny lägenhet där vi har en rostfri jättestor fläkt över spisen. Hur gör man bäst rent en rostfri fläkt från allt flott och får den blank och fin? Hur får ni rent den utan att den blir FLAMMIG? Har testat cillit bang o yes, den senare blev det lite bättre me men inte bra.


Slå på fläkten minuter innan du börjar med själva matlagningen så hinner det etableras.

Det förstör luftcirkulationen omkring köksfläkten och hindrar fläkten från att skapa. Torka av fettfiltert med en fuktig trasa efter varje matlagning. Här kommer fler enkla tips på hur du kan hålla din fläkt ren och fräsch . För att luften i din lägenhet ska vara fräsch är det bra om du med jämna mellanrum gör rent köksfläktens filter.


I fläkten finns ett spjäll som aldrig är helt stängt, och där ska ”gammal” luft kunna strömma ut. När du lagar mat blir filtret fullt med fett efter ett tag. Då fastnar damm i fettet och ventilationen . Rengör fläkten ofta, såväl utvändigt som invändigt ,. MINST EN GÅNG I MÅNADEN, och respektera under alla händelser samtliga underhållsinstruktioner i denna manual). Bristande rengöring av fläkten och filtren samt ett uteblivet byte av filtren medför brandfara. Använd eller lämna aldrig . Rengöra köksfläkt och filter Köksfläkten har en tendens att snabbt bli flottig och smutsig i hem där mat ofta tillagas.


Ta en extra titt på din köksfläkt innan du lagar mat nästa gång. Det fastnar damm i fettet och ventilationen fungerar inte som den ska. I köket har vi en fläkt av märket Siemens över spisen. Motorn sitter nere i köket, inte uppe under taket.


Vi rengör ofta de där metallfiltren man lätt kan plocka bort. En överhettad laptop också kan orsaka irriterande avstängning, program låsa upp, långsamma prestanda och även inre skador. Det är viktigt att bibehålla korrekt luftflöde genom din bärbara dator ventilationsrör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg