måndag 12 februari 2018

Platon fläkt

Fläkten är en enkelsugande radialfläkt inbyggd i låda utav galvaniserad plåt och isolerad med stenull. Den kan placeras både liggande och stående, har två alternativa anslutningar på ingående . Fläkten är inbyggd i en låda av galvaniserad plåt, som är isolerad med stenull. Varvtalsreglering sker genom inbyggd 4- stegs transformator.


Termokontaktmotorskydd är inbyggt. Platon Injusteringsspjäll är specialbyggt för Ventilerat Platongolv av lågfödestyp.

Anslutningsmått mot fläkt Ø. Luftflödet i spalten är tillräckligt stort för att betongen ska torka. Ventilationsluften från golvet leds ut ur huset. Platonmatta som är tätad vid dörrar och intill fläktarna. Har gjort en ritning (skratt undanbedes haha!!) på hur jag tänkt.


De röda linjerna markerar hur jag tänkt täta mot vägg så att fläkten . Ventilerad Platon har mycket låga drifts- kostnader eftersom den noggranna dimensioneringen som görs för varje specifikt objekt ser till att luftflödena blir väldigt små. Jämför gärna med andra lösningar! Energiåtgången för Platon.

Driftsstopp ingen katastrof. Fläkt motsvarar ungefär en glödlampa. System Platons höga täthet . Med hjälp av en me- kanisk elektrisk fläkt kan denna drivkraft skapas och en ventilerande funk- tion erhållas. Men för att skapa en kontrol- lerad ventilation i golvet krävs både en fläkt och ett genomtänkt system. Varför behövs ventilerade golv?


Metoden Ventilerad Platon erbjuder en effektiv och säker metod där lukt hindras att ta sig upp i byggnaden och där fukten i underlagen istället förs bort. Därefter förs luften ut och detta sker antingen via en fläkt eller via den . Isola AS tillverkar tätskikt på pro- duktionsanläggningarna i Notodden och Eidanger i Norge. Platonfläkten kan även monteras stående, (inlopp och utlopp linjärt). I produktsortimentet ingår . Blå Platon är en luftspaltsbildande fuktskyddsmatta för golv, tillverkad av polypropylen (PP) och bygger mm.


Mattan har ett patenterat knoppsystem med dynamiska knoppar, detta ger förbättrade stegljud och stötdämpningsvärden. Blå Platon har anpassade systemtillbehör och kan även mekaniskt ventileras med fläkt. Kan jag koppla golvet till befintlig fläkt ? I princip ja men generellt nej, man bör undvika det. För att upprätthålla driftsäkerheten ska man ha en separat fläkt till det ventilerade systemet.


Det ventilerade golvet kan annars slås ut helt om ett frånluftsdon i allmänventilationen ändras. Ett Jape Ventgolv som inte har separat fläkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg