torsdag 8 februari 2018

Borttagning av vinfläckar

ICAs sommelier Harriet Tiderman Säfwenberg ger sina bästa råd. Hjälp, jag hällde rödvin på min fina duk, hur tar man bort det? Här får du Vinbankens bästa tips på hur man tar bort rödvinsfläckar. Så lätt hänt och så trist att råka få några droppar rödvin på den vita . En fläck med rödvin kan förstöra vilken fest som helst.


Men om du agerar snabbt behöver ingen skada vara skedd.

Låt mjölken svalna något. Ett bomullsplagg kräver att mjölken fortfarande är rätt varm. Har du råkat spilla rödvin? Att ta bort rödvin och rödvinsfläckar behöver inte vara svårt, och här hittar du en enkel guide som hjälper dig på traven!


Vad gör man när olyckan är framme och rödvinet hamnar på soffan istället för att snällt stanna kvar i glaset? Salt mot rödvinsfläckar är ett väl vedertaget och väl beprövat knep, men är det någon som fått det att fungera? Det behöver du inte fundera längre på, för vi har hittat det ultimata knepet mot rödvinsfläckar. Mjölk mot rödvinsfläckar fungerar garanterat.


Vi har testat på en vit linneduk.

Ett alternativ till att använda salt är potatismjöl, som också suger upp vätska bra. Ett annat gammalt husmorstips för att ta bort rödvinsfläckar är galltvål: använd flytande . Gamla vinfläckar på tyg som bomull och lin sägs också försvinna om de doppas i kokt mjölk. Ett utav de äldsta husmorsknepen för att ta bort rödvinsfläckar är att strö rikligt med salt över vinfläcken så att saltet snabbt kan suga upp vinet ur tyget.


Torka försiktigt med en torr trasa och blötlägg i vatten för att återigen upprepa momentet innan du tvättar textilen. Så får man bort rödvinsfläckar ! Enligt vetenskapstidskriften New Scientist finns det bara en sak som hjälper: vitt vin! Hur får jag på bästa sätt bort rödvinsfläckar ? Det bästa för att få bort vinfläckar är Fläckborttagning ev heter den vinborttagaren som är en lila liten sprayflaska, finns att köpa på tex Cervera och färgaffärer. Vinfläckar - Bloggare - Amelia blogg.


Det finns många huskurer som handlar om hur man bäst får bort rödvinsfläckar. Metoderna funkar olika bra och det är kanske inte alltid möjligt att ta till alla knep när man befinner sig på fest. Vanligaste metoden för att få bort rödvinsfläcken är att först beströ den med salt och därefter tvätta. Det är mycket lättare att få bort en rödvinsfläck som fortfarande är blöt, så vänta inte tills att den torkar.


Det är därför viktigt att fortsätta att blöta vinfläcken om man inte har möjlighet att ta bort den på en gång. Det största misstaget är att låta den torka. Saker som kan hjälpa till att få bort rödvinsfläckar.


Du behöver inte bekymra dig så mycket om de intorkade fläckarna av rött vin på det ljusa trägolvet eller soffbordet.

Med hjälp av kemikalier och en smula tålamod kan du få bort fläckarna helt. VIDEO: Rödvinsfläckar på trägolvet. Här finns tips om hur du får bort rödvinsfläckar från kläder och mattor.


Få bort rödvinsfläckar från mattor, kläder och andra tyger med Vanish-produkterna. Jag har en duk som jag fick rödvinsfläckar på. Tyvärr fick den nog ligga några veckor i tvätten innan jag blev.


De jobbar tillsammans för att djuprengöra mattan och få bort vinfläcken helt. Upprepa punkt två och avsluta med att dammsuga. Bonustips: Om du inte har tid eller lust att ta itu med fläcken direkt efter att olyckan varit framme kan du slänga på en näve salt som absorberar vinet så . Det viktigaste av allt när det gäller rödvinsfläckar är att man agerar snabbt.


På så sätt får inte rödvinet gro in och det går lättare att tvätta fläcken. Den bästa starten är att strö på rikligt med salt som suger upp mycket av vätskan och därefter doppa den i vatten. Repetera tills du är nöjd . Hej, Hade en liten middag igår, och när jag skulle diska undan efter kvällen upptäckte jag att rödvinslådan på köksbänken läckt lite, förmodligen under hela kvällen.


Rödvinsfläckar har trängt ned i köksbänkens trä (ekskiva) och runnit ner på underskåpen som är vitmålade. Svaga rosa ränder på den vita .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg