tisdag 13 februari 2018

Heat pipe solfångare

VETOsolar har den senaste tekniken och är marknadens mest effektiva solfångare. Den är testad och godkänd av SP och stoltserar med det viktiga Keymark-certifieringen. Vi erbjuder solfångare för villor till ett bra pris, men har även vakuumrör och värmeväxlare. Välkommen till Handskholmen!


Med solfångare kan man spara mer än av årsförbrukningen av tappvarmvatten i åretrunthus. En solfångare med heat - pipe måste därför monteras lutande.

Sveriges kanske bästa priser på solfångare , solpaneler. Glasrör av Borosilicat med vakuum inuti (enkelrör) och en absorbator med selektiv ytbeläggning, denna modell har nackdelen att den är svår att täta mellan glas och metall för att stänga in vakuumet, därför är denna variant mindre pålitlig och ersatts av Heat - Pipe. U-pipe solfångare : Ett kopparrör går ner i vakuumröret och . Då kyls den av och kondenseras och rinner tillbaks ner i pistongen för att åter hettas upp.


Värmen förs vidare från värmeväxlaren till exempelvis en ackumulatortank. Vakuumrörets stagnationstemperatur, dvs när det får stå i fullt solsken och utan värmeavledning , . I en heatpipe kan värmen bara transporteras i en riktning nerifrån där vätskan förgasas uppåt där gasen kondenseras för att rinna längs rörets insida ner och återigen förgasas. Så här fungerar våra vakuumrörsolfångare.

Kopparröret, som kallas heatpipe, fångar upp värmen från solen och transporterar den till en längsgående manifold som finns överst på solfångaren. Vätskan, som består av vatten och glykol, passerar genom denna manifol . Våra vakuumrör består av beprövad teknik som fungerar och levererar under hela året. U-rör (U-pipe) är ett mycket säkert val när det kommer till solfångare av vakuumrör-typen.


Till skillnad från heat-pipe, en annan vanligt förekommande variant på vakuumrörsolfångare. Så fungerar våra solfångare. Heat - pipe solfångare har en förmåga att efter en tid . För att förstå solfångarens överlägsenhet: se videon till höger, presentationen nedan eller läs . Det finns två olika tekniker för att omvandla solinstrålningen till värme i en vakuumrörsolfångare, antingen genom att använda en absorbator som i en plan solfångare (U-rör), eller genom att använda en så kallad Heat - Pipe. I det första fallet går ett kopparrör ner i vakuumröret och vänder i ett U. Installation av solfångare med heat pipe.


Hopsättning av ställningen. Sätt ihop benen enligt bilden. Observera höger och vänster. Integrera fungerar året runt även i nordiskt klimat.


Fungerar utan tillgång till el men det är också möjligt att driva den med el under de mörka vintermånaderna, systemet har en värmepatron för detta ändamål ( värem patron och styrenhet för eldrift ingår inte i priset). Denna solfångare är idealisk för . Märke Himin och typ U-pipe.

Solfångare med heat pipe. Himin är en av världens största solenergitillverkare. En av de bästa som finns i marknaden. SP har beräknat värmevärdet till 7kWh per kvadratmeter, . U-värdet visar hur den nyttiga effekten minskar med ökande temperatur i solfångaren.


Optisk verkningsgrad och U-värde för de fyra olika solfångarna. Plan absorbator heatpipes 70. Rund absorbator heatpipes 73.


I mitt fall handlade jag panna, tankar och hela köret på ett ställe. De hade vakuumrör med heatpipe. Innan dess trodde jag att jag skulle ha plana solfångare , som jag skulle fällt in i taket. Men jag ångrade mig när jag lärt mig mer om heatpipe.


Kan man starta en heatpipe med el? Plana eller vakuumrör solfångare Beiträge 12. U- pipe eller Heath pipe ? Detta är ett vanligt sätt att redovisa skillnaden mellan olika typer av solfångare.


Ett alterna- tivt sätt att redovisa sol- fångarens effektivitet är att istället visa verkningsgraden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg