onsdag 7 februari 2018

Cip rengöring

Viss utrustning kan bara rengöras på plats. Du kan inte montera isär den men processen kräver ändå regelbunden rengöring. CIP rengöring av värme-, kyl- och sjövattenväxlare.


I takt med att energikostnaderna skjuter i höjden ökar också behovet av att reducera energiförbrukningen. Kalkavlagringar, korrosionsprodukter och andra typer av .

Värmeöverföringsytorna kan ha blivit belagda med exempelvis kalk, korrosionsprodukter, mikroorganismer eller olja. Kemisk rengöring av värmeväxlare och andra applikationer blir en allt viktigare åtgärd i dagens löpande underhåll och energieffektivisering. Vi erbjuder våra effektiva och miljöanpassade rengöringskemikalier som vi väljer ut för din applikation. Om kunden själv vill utföra rengöringar levererar vi rengöringsutrustningar som . Svensk Värme erbjuder: service och underhåll på värmeväxlare inom VVS och Industri. I applikationer med hög risk för nedsmutsning eller flagning t. H-nivåer, kan rengöring behövas för att bibehålla effektiviteten.


Detta åstadkoms snabbt och enkelt med CIP (Cleaning In Place).

Detta är en metod för rengöring av invändiga ytor i slutna system som t. Flytande kraftfullt lågskummande rengöringsmedel. Anpassat för cirkulationsrengöring av processutrustning inom livsmedelsindustrin. Lämpar sig även till rengöring av rökskåp där man önskar en lågskummande produkt. Vi har har en lång erfarenhet av värmeväxlarens kemiska rengöring och har utvecklat en specialutrustning för detta ändamål. CIP - rengöring av värmeväxlare (rengöring av värmeväxlare utan att öppna den).


Värmeväxlarna putsas antingen i kundens lokaler eller i vår egen service center. Med väl beprövade rengöringskemikalier utförs rengöring av värmeväxlare med CIP metoden (Clean in Place). Rengöring av öppnad plattvärmeväxlare. Tack vara CIP metoden slipper man demontering av värmeväxlaren då den rengörs på plats vilket sparar tid.


Beläggning på endast mm ger allvarliga konsekvenser då värmeöverföringen påverkas kraftigt av . Trusted partner för några av de ledande märkena inom branschen i Europa. Använd Bactoforce för att validera din utrustning och förhindra mikrobiella problem samt för felsökning och hitta källan till ett problem. Alkaliskt CIP -rengöringsmedel.


För borttagning av animaliska och vegetabiliska fetter, oljor, stärkelse, protein. Särskilt utvecklad för CIP -anläggningar (Cleaning in place) inom den farmaceutiska och kosmetiska industrin och inom företag inom livsmedelsförädling. Avsedd för kalkrika vatten.

Kan med fördel användas i diskdesinfektorer. Kyl- och sjövattenväxlare för att undvika driftstörningar och energiförluster på sina kylanläggningar. Relevanta identifierade användningar av ämnet eller blandningen och användningar som det avråds från.


Strålarna får spraykulan att rotera vilket sprider.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg