tisdag 13 maj 2014

Kamin bygglov

Vad behöver man veta innan man installerar en braskamin? Här får du bra tips och värt att veta om bygglov eller bygganmälan innan du installerar din kamin. Hen sa även att vi skulle återkomma när vi fått bygglov för inspektion innan vi kan köra igång.


Nu har jag skrivit ut blanketten för ansökan om bygglov och detta var ju en hel jävla uppsats! Vad exakt behöver jag skriva för detta lilla ingrepp? Man vill ju inte göra fel för då får man .

Här får du information om vad som gäller om du vill installera en kamin eller eldstad. Annars ska du istället göra en anmälan. Kontakta oss om du är osäker. Detta gäller inom detaljplanelagt område. Du får inte börja installera din eldstad innan du fått ett startbesked från byggnadsnämnden.


Innan eldning i eldstaden sker första gången . Anmälan om installation av braskamin eller eldstad. Rådgör gärna med sotaren i ett tidigt skede för att diskutera förutsättningarna för en eldstad.

Behöver eldstaden en ny rökkanal eller skorsten kan även bygglov behövas, beroende på hur den placeras och hur det påverkar byggnadens utseende. Ska du installera en eldstad? För att få installera en eldstad krävs att du får ett startbesked. Du ansöker om startbesked genom att lämna in en anmälan till stadsbyggnadskontoret. I vissa fall, om skorstenen tydligt påverkar byggnadens utseende, kan det även behövas ett bygglov.


Det gäller främst om skorstenen placeras . Den innehåller en lista med kontrollpunkter du ska ta del av och certifikat ska bifogas på att kamin och skorsten är miljö- och typgodkända. Lämna in ansökan i god tid. Kommunerna handlägger dessa ärenden olika . Om du vill installera en kamin eller annan eldstad så krävs inget bygglov men du måste göra en anmälan.


Anmäl via e-tjänsten (gul självserviceruta) eller skicka in blanketten för anmälan . Tänk på att du behöver ett godkännande från kommunen innan du installerar kamin , annan eldstad eller rökkanal. Det är viktigt att eldstäder. Planerar du att installera en eldsta kamin eller rökkanal måste du göra en anmälan till byggnadsnämnden. Klicka på fliken Bygglov och tillstån så hittar du mallen.


Skulle det visa sig att fasadens utseende förändras påtagligt och byggnaden dessutom ligger i tätbebyggt område, betraktas ärendet som fasadändring och kräver därmed också bygglov. Då görs det en estetisk bedömning vilket kan leda till avslag.

Uppgift om typ av skorsten respektive . Vid nyinstallation eller ändring av befintlig eldstad krävs det att du gör en anmälan till miljö- och byggnadsavdelningen. Du kan behöva bygglov för installation eller ändring. Om skorstenens placering och utformning innebär att byggnadens yttre utseende avsevärt påverkas måste du söka bygglov. Exempel på utförande som bedöms påverka byggnadens yttre avsevärt: Skorstenen är placerad på undre halvan av takfallet.


Vill du installera eller ändra en braskamin, eldstad eller rökkanal ska du göra en anmälan till stadsbyggnadskontoret. Här kan du läsa om vad som krävs före och efter en installation. Ofta räcker det med en anmälan när du vill installera en eldstad i ditt hem. Kärt barn har många namn, braskamin, kamin eller eldstad.


Nedan bidrar vi med ett par varma tips till dig som går i kamintankar. För att installera en kamin i din bostad måste du först söka bygglov. Du ska skicka in en anmälan om du vill installera eldstad som till exempel en kamin. Du måste göra en anmälan även om du installerar en eldstad i en byggnad som du har byggt utan krav på bygglov. Till exempel en friggebod.


Läs gärna mer på sidan i . Skulle det visa sig att byggnadens utseende förändras påtagligt och byggnadens dessutom ligger inom tätbebyggt område, betraktas ärendet som en exteriör ändring och kräver därmed också bygglov. Då görs en estetisk bedömning vilket kan leda till avslag. Vi behöver följande handlingar för att kunna ge ett startbesked: Fasadritning som visar höjden på skorstenen. Planritning som visar var i huset kaminen ska stå.


Behöver jag ansöka om bygglov för att installera en kamin , eldstad eller kakelugn ? Man behöver inget bygglov för att installera en kamin , eldstad eller kakelugn. En anmälan ska göras till Samhällsbyggnad. Mer information om Kaminer och eldstäder.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg