torsdag 22 maj 2014

Katt pellets

Pappersströ är betydligt lättare att bära hem än kattsand tack vare sin låga vikt. När du väljer kattsand till din katt är det viktigt att du väljer en sand som är så naturlig som möjligt för katten. Vi rekommenderar en doftfri sand med så finkorniga sandkorn som möjligt och gärna klumpbildande kattsand så det blir lätt för dig att hålla rent. Pellets och större gruskorn eller stenar kan göra ont under kattens . Börja med att bara ha lite pellets i vanliga kattsanden, öka sedan gradvis mängden tills katten tycker att det känns ok.


Därefter kan ni prova att introducera lådan igen.

En del katter gillar dock inte att gå på pellets (de är känsliga i tassarna) och om det verkar vara så för era katter så får ni helt enkelt byta tillbaka till en finkornig . Jag undrar vilket ni tycker är bäst? Jag har funderat på om jag ska testa pellets till min katt. Jag har hört att en del katter inte tycker om att gå på låda där det finns pellets , att dom.


Ett sätt att visa lite extra omsorg om din katt – och samtidigt göra gott för miljön – är att välja stallpellets som strömaterial i kattlådan. Pellets är ett 1 förnybart strömaterial som tillverkas av bark, kvistar och annat som blir över från skogsindustrin. Det ger ett mjukt och naturligt underlag i kattlådan, och är enkelt att hålla . PeeWee är svensktillverkade pellets av träspån, speciellt framtagna för att fungera i PeeWees tvådelade kattlådor.

När pelletsen blir våta bildar de ett stro. Peewee är ett unikt svenskt och miljövänligt kattströ som används tillsammans med de tvådelade kattlådorna. Ekonomiskt, dammfritt och bra för katten. Beställ din kattlåda hos Animail och få fri hemkörning och frakt på beställningar över 499kr.


Igår fick vi hem vår första matkasse och i denna beställning hade jag även lagt till andra varor som vi behöver - t ex kattsand. Köp PeeWee EcoMinor kattlåda ljusgrå. Köp Kolfilter till kattoalett Clean cat it. Kattlåda nestor Hörn Rosa.


Våra katter vägrar pellets och går utanför (den enda gången vår hona har gjort något utanför lådan var med pellets ). Att prova är ju inget farligt. Pjanic skrev: Kan rekommendera att byta från sand till pellets och köpa en dubbelbottnad låda, exempelvis från PeeWee. Jula för 40:- och hela den säcken räcker fyra, fem månader för en katt. Byte från sand till pellets kan vara svårt för katten, men om ägaren väl bestämt sig går det . Använd helst en klumpbildande sand för att göra det enklare att tömma lådan. Pellets kan vara bra, men tänk på att för katten är sand det bästa.


Personer med astma kan dock uppleva pellets som bättre alternativ för att lindra eventuella egna symptom från dammet i sanden. Vissa katter tycker inte om att trampa på pellets ! Vi har alternativen och vi vill slå ett slag för våra miljövänligare alternativ, som dessutom är helt odörfria.

Om katten är inomhus mycket bör den ha en kattlåda. Innehållet i kattlådan kan vara av san lera eller av miljösmartare alternativ såsom träpellets. Annorlunda och mysigt krypin till din katt i grå filtad polyester.


Stadig kattgömma som är fin både att ha på golvet eller uppe på t ex en byrå, både en inredningsdetalj och en kattsäng. Bädda med en mysig liten filt i botten på Antonia cuddly place och den blir perfekt för en catnap. För kattungar är en Antonia perfekt för . Lösning - Att ändra konsistens eller typ av sand kan också vara en anledning till att din katt inte vill använda lådan.


PeeWee-systemet är enkelt, säkert och miljövänligt för dig och din katt. Om du använder PeeWee-kattströ med den tillhörande dubbelbottnade PeeWee- kattlådan hålls kattens tassar rena och torra, och huset fritt från damm och obehagliga lukter. Med PeeWee-Systemet är det faktiskt möjligt! PeeWee makes cleaning your cat litter tray simple, safe and sustainable.


The unique PeeWee wood pellets are harmless to humans and animals and cause minimal environmental impact.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg