onsdag 21 maj 2014

Sätta in braskamin

Många braskaminer är idag utrustade med inbyggd fläkt som hjälper till att sprida värmen i huset. Det innebär att du drar rör av stålplåt från braskaminen till . Under sommarmånaderna när det är varmt ute, ljust länge och du kanske har lite fritid över, är det rätt tidpunkt att montera in en braskamin och skorsten. Jobbet kan du göra själv om du är lite händig.


Glöm bara inte att du måste göra en bygganmälan till kommunen innan du påbörjar arbetet. En kamin eller eldstad står på mångas önskelista och speciellt idag, när el- och oljepriser blir allt dyrare och kraftiga oväder slår ut vår elförsörjning.

Behovet av en alternativ värmekälla i hemmet känns mer angeläget och med en braskamin från Contura får dessutom en väldigt mysig, stämningsfull och miljömärkt . Man kan också sätta upp en brandvägg baktill (finns att köpa i fackhandeln) för att på så sätt kunna placera kaminen närmare väggen. De flesta kaminer går att ansluta till skorstenen både från toppen och från baksidan. Denna webbplats använder kakor (cookies) för att garantera bästa möjliga användarupplevelse. Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor. Hitta min närmaste butik.


Vi ska sätta in kamin i sommar. Vi behöver gjuta en platta som fundament som lägger på lite. Om man är prismedveten är det nog absolut möjligt att få en sjysst installation för runt 50.

Bäst är att gå runt till olika företag med en husritning och ta in flera . Hur mycket värme sparar man med att installera en. Installera en braskamin , kostnad? De hade en pre-modulskorsten till kaminerna!


Hon sa att många gör det. Frågan jag ställer då är, är det så lätt att man kan sätta in den själv? Rimligt pris kamininstallation? Braskamin -vad tillkommer för kostnader?


Vad kostar det att installera en kamin med skorsten? Värmehjälpen varmehjalpen. Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Boka hembesök, handla eller fråga oss.


Med våra hantverkare och installatörer blir din kamin lösning rätt för hus, lägenhet, sommarstuga eller vindsvåning. Om du vill kan du också sätta in en insatsbrännare i en öppen spis eller kakelugn. Möjligheterna är i det närmaste oändliga.


Bra att känna till är att den här typen av kaminer i första hand är skapade för hemtrevnad. De värmer gott, men önskar du en eldstad som enda källa till uppvärmning rekommenderar vi en traditionell .

Första rådet är att välja en modern, energieffektiv modell som är så skonsam mot miljön som möjligt. Undvik äldre, begagnade kaminer – utvecklingen har tagit stora kliv fram. Detta gäller för alla typer av.


Funderar du på att installera en braskamin eller annan typ av. Har du en gammal braskamin i ditt hem? Då är det dags att byta till en ny, effektiv och miljömärkt kamin. Att installera en braskamin hemma utan att ha klart med tillstånd först - det kan stå dig dyrt.


Ulf Kvarnström från Habo tyckte han följde konstens alla. Vår skorsten installerar du på din kamin utan att behöva en befintlig murstock i hemmet. Den levereras i en färdig byggsats med utförlig beskrivning. Många väljer att sätta in en eldstad direkt när man bygger sitt hus. Stigande elpriser och oväder som slagit ut strömmen är faktorer som bidragit till det ökade intresset för en egen eldsta men framförallt är det trivseln som kaminköpare är ute efter, menar Niklas Gunnarsson: – En kamin är mer en . Vid installation eller ändring av en braskamin , även kallad eldstad och rökkanal krävs alltid en anmälan till kommunen.


De allra flesta som ska sätta in en eldstad väljer en braskamin , en fristående liten kamin som står tio till femton centimeter ut från väggen. Innan den får tas i bruk krävs även. Men har man redan en öppen spis av äldre modell hemma kan man göra den mycket effektivare genom att sätta in en insats.


En öppen spis har mellan fem och tio . VIDEO: Om du inte har en murad skorsten kan du sätta in en stålskorsten som i det här fritidshuset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg