torsdag 8 maj 2014

Pris fjärrvärme

Mindre nät och nät med stora avstånd mellan husen har i allmänhet högre priser , medan större nät och nät med kraftvärme (samtidig produktion av el och fjärrvärme ) har lägre. Vår statistik baseras på ett urval av fjärrvärmenät vilket innebär att om ett företag har fler nät, är det endast nätet på huvudorten i . Hur mycket du betalar för din fjärrvärme beror på vad du bor, och naturligtvis hur mycket värme du förbrukar. Ladda hem priser för din ort.


Du har ett lokalt anpassat pris. Här kan du få fjärrvärme.

Fjärrvärmepriset varierar då vi i våra större nät har större och mer effektiva anläggningar. Men oavsett var du bor ska du kunna känna dig säker på att fjärrvärme är ett bra val, inte bara för miljön utan även för din plånbok. Fjärrvärme ger dig en jämn inomhustemperatur och fri tillgång av varmvatten.


Dessutom är priserna stabila och miljöpåverkan låg. Fler än hälften av alla svenska hushåll värms upp med fjärrvärme. Skaffa fjärrvärme du också och läs mer om vårt erbjudande. Beräkningarna grundar sig på ett väderleksmässigt normalår och att du förbrukar ungefär lika mycket fjärrvärme varje år.


Historiskt har priserna varit detsamma för Göteborg Energi och dotterbolagen, Partille Energi och Ale Fjärrvärme. Jämfört med Göteborg har Partille ett yngre distributionsnät med .

Fjärrvärme är ett mycket konkurrenskraftigt alternativ jämfört med andra uppvärmningsformer. Mälarenergi använder sig idag av säsongspris, en prismodell för fjärrvärme som innebär olika fjärrvärmepris beroende på säsong. Kostnaden för att producera värme varierar över året. Våra avgifter för fjärrvärme ligger bland de lägre jämfört med övriga landet.


Från och med den januari gäller nya priser för leverans av fjärrvärme. Anslutningspriset gäller endast under förutsättning att huset har vattenburet varmvattensystem samt att befintlig ledning för fjärrvärme ligger i direktanslutning till fastigheten. Konsumenter kan söka ROT-avdrag för anslutning av fjärrvärme.


Priset för fjärrvärme till en- eller tvåfamiljshus skall består av en fast årlig avgift och en energiavgift per kWh utifrån förbrukningen. Tänk på att priset på fjärrvärmefakturan redovisas exklusive mervärdesskatt. Som kund kan du följa din förbrukning och se dina fakturor på Mina Sidor. Vasa Värme erbjuder sina kunder tillförlitlig fjärrvärme med låg miljöpåverkan till ett konkurrenskraftigt pris. Produktionen av fjärrvärme baseras till mer än procent på biobränslen.


Ur miljösynpunkt är fjärrvärme det bästa valet du kan göra. Helsingborg och Ängelholm. Ursprungsmärkt fjärrvärme. Priset på fjärrvärmen består av två priskomponenter. Energiavgiften debiteras efter uppmätt energiförbrukning.


Samtliga avgifter och priser är inklusive moms. Gävle Energi AB använder sig av en kostnadsbaserad prissättning som fastställs av styrelsen.

Med Villapaketet får du både fjärrvärme och bredband via fiber installerat på samma gång till ditt hus. Läs om hur vi bestämmer effekten. För samtliga prispaket är det fri service och underhåll på fjärrvärmecentralen. Om du mot förmodan inte blir nöjd med fjärrvärme så har du månaders .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg