tisdag 29 juli 2014

Brandisolering köksfläkt

Funderar också på det där med isoleringen, ska dra spiro för köksfläkt ikväll. Köpte 30mm brandklassad matta i helgen hoppas det räcker. Men skall hela röret isoleras? Utblås från köksfläkt på taket?


Kanal från köksfläkt - Paroc.

En typisk villabrand startar i mat som lämnats på spisen, eller som har antänts på annat sätt. Elden klättrar direkt upp längs ventilationen ovanför köksfläkten. Om ventilationskanalerna inte har brandisolerats på vinden kommer elden att spridas till vinden med katastrofala konsekvenser. Nätmatta 30mm till brandisolering av ventilation, imkanaler och rökkanaler. Används för att isolera imkanal i vanliga villor.


Beställ billigt och snabbt på nätet. Brandisolering för kökskanaler , imkanaler, rökkanaler m. Isover U Protected Wired Mat 2.

Brand- och värmeisolering Produkten består av en nätmatta med varmförzinkat 25mm trådnät och komfortytskikt mellan ull. Värme-, kondens- och brandisolering av ventilationskanaler. Läs också vad reglerna säger om isolering av ventilationskanaler. Imkanal - montageanvisningsbild . Det som låter är fläkten.


Luftströmmen är inte så stor eller snabb, så att den ger märkbart ljud ifrån sig. Däremot kan man isolera mot att ev. Fett från stekning sätter sig gärna på . Observera att imkanaler ofta ska brandisoleras. Om din köksfläkt är inkopplad på ventilationssystemet ska frånluftskanalen brandisoleras först.


Sedan kan man komplettera med mer värmeisolering. Vanligtvis har man separat imkanal. Stenullsmatta, på en sida försedd med ett tunt ytskikt av nonwovenväv samt ett varmförzinkat trådnät.


Värmeisolering av rörledningar, ventilationskanaler, expansionskärl, behållare mm samt brandisolering av ventilationskanaler. Tilluft in till braskaminen. Använd Isoter- mo, kondensisolerad flexibel kanal 10m. Anslutning till köksfläkten görs med.


Typgodkänd kanal för anslutning till köksfläkt. Om den används hela vägen genom bjälklag så måste den isoleras med godkänd brandisolering typ IE1eller 60. Flexibel brandklassad isolerad EASY-IM kanalslang, SP testad för EI-1 slangen underlättar godkänd montering för kanaldragning ihop med köksfläkt. En brandskyddande plåt måste monteras på fasaden runt utloppet.


Jag har en fråga angående köksfläkt monterad på tak är det en vad finns där för regler skall fläkten exp vara gastät Sven. All dokumentation på ett ställe! Arbetsanvisningar, broschyrer, byggvarudeklarationer, säkerhetsdatabla certifikat, godkännandebevis, DoP, EPD med mera.


Mellan köksfläkt och imkanal godtas dock svårantändlig an- slutning med upp till ca m ringd. Avståndet till kanal, som betjänar fler än en brandcell, anses betryggande om anslutningsdon inte placeras närmare kana- len än tio gggr största tvärmåttet hos den avgrenade kanalen. Med tvärmatt avses vid rektangular kanal i . På samma gång är det bra att se över till- . Spirorören får inte bli så heta att byggnadsmaterial, utrustning eller lös inredning utanför brandcellen antänds och de ska därför brandisoleras på utsidan.


Ibland kan kravet på termisk isolering och brandisolering sammanfalla, men oftast behövs tjockare isolering för att spara energi än för brandskydd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg