måndag 28 juli 2014

Sanera brandlukt

Soffkuddar och stoppade soffor är mer komplicerade att hantera. Ett bra sätt att sanera dem är dock att blanda vatten, lite tvättmedel samt ättika och försiktigt arbeta in. Denna process gör du två gånger, den andra gången enbart med vatten. Slutligen låter du soffan torka, du vädrar på samma gång rummet.


I går gjorde jag en riktig dumhet. Jag skulle städa braskaminen, fram med grovis och slangen till centraldammsugaren.

Efter en stund så stannar dammsugaren och då ser jag att det ryker ur grovis, det fanns tydligen någon glödbit kvar i kaminen. Filtret i grovis hade tagit el sugits in i centraldammsugaren . Inrökt lägenhet - vad göra? Hur får man bort rökdoft? En flyttfirma forslar möblerna till Ocab eller om det handlar om stora mängder bohag, som i det här fallet, till en hyrd industrilokal. Det är en grym logistik, säger Rudhi.


Vi får inte sanera för dyrare än dagsvärdet. Vad nästa steg är blir att boka en tid för företaget som ska genomföra brandsaneringen så att de först kan genomföra en så kallad skadebesiktning och skriva en offert på vad det kostar att göra en sanering av branden. Nästa steg för de som ska sanera är att göra en åtgärdsplanering i syfte att kunna planera hur saneringen .

Alla bränder är olika, ibland räcker det att luktbehandla med jonisering eller ozon för att få bort brandlukt. Ibland behöver hela bostaden saneras och renoveras. I våra lokaler kan vi sanera , luktbehandla och magasinera hela eller delar av ett lösöre under tiden som bostaden är under återställning.


Ozonet gör ingen åverkan på några material om man använder det på rätt sätt. Tobakrökslukt är en typ av rökskada. Att sanera bort denna typ av lukt kan ta längre tid än en normalsanering som exempelvis sanering av torrkok. Vi rekommenderar minst dygn för tobaksrökslukt, men det kan ta upp till dygns saneringstid . När det brann hemma hos oss fick vi hyra en ozonapparat för en billig penning av brandkåren. Det funkade kanon allt brandlukt försvann.


Du kan även prova att ställ in en skål med ättika. Det bästa sättet att få bort röklukt ur en lägenhet, vad är det. Har du problem med lukt som satt sig i väggarna? Vi kan hjälpa dig med att sanera all typ av lukt. Kontakta oss om du vill ha hjälp med luktsanering!


Vid varje brandsanering inventerar och värderar vi också lösöret och ser över vad som är möjligt att sanera och återställa genom tvätt eller med hjälp av olika luktsaneringsmetoder som tar bort brandlukt. Letar du efter luftrenare för sanering av röklukt, industri eller annat? Vi har de bästa produkterna för luftrening vid soprumslukt och sanering av brandrök och cigarettrök.


Röklukten kan sitta kvar i många år och upplevs vanligen som osanitär av andra personer än rökaren själv. Denna lukt är bland det svåraste att sanera bort.

Saneringen kräver i riktigt inpyrda fall av röklukt ofta ett flertal åtgärder som t. Ett tidsödande och dyrt jobb som också innebär att många saker kasseras. En brödkorg för kronor är inte värd att sanera. Alla sådana saker skriver vi upp på listor och packar i lådor. Men det slängs inte, utan det är upp till lägenhetsinnehavaren om de vill göra rent de sakerna själva. Vi har den erfarenhet och utbildning som krävs för att sanera asbest på ett säkert sätt.


Vi har dom verktyg som behövs för åtgärda alla förekommande luktproblem. Men med rätt verktyg och rätt kunskap kan man motverka de här problemen. Olika föroreningar för med sig olika risker, som man måste hantera korrekt för att sanera på ett säkert sätt. RIVAB i Göteborg har mångårig erfarenhet av att sanera.


Under ozoneringen får inga människor vistas i utrymmena och hanteringen av ozonaggregatet bör endast utföras av fackman (saneringsfirma). Vi sanerar efter bran rök och brandlukt. Vi använder traditionella metoder för brandsanering som tvättning och högtryckstvättning men även kolsyreisblästring. Om ni pratar med Hyresgästföreningen så är jag säker på att de säger samma sak som jag.


Värden är skyldig att sanera och ta bort sånt som räknas som sanitär olägenhet. Ex skadedjur, brandlukt , röklukt. Det går inte in under underhåll som man kan ta som tillval och som läggs på hyran, om man inte gör . Efter detta inventerar vi skadorna och gör en utvärdering utifrån vad som går att sanera och återställa genom tvätt eller vad vi behöver använda ozonkammare för att få bort brandlukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg