onsdag 23 juli 2014

Kylanläggning ishall

Detta är viktigt för utan detta står anläggningsägaren ansvarig för skador på människor egendom och djur som anses ha orsakats av bristande säkerhet på kylanläggningen. Kraven på att använda miljövänlig produkter gäller allt material i en ishall och framförallt i ett kylsystem. Alternativen till traditionell kyla av ishallar har svårt att hävda sig. Tekniken absorptionskyla har ännu bara tillämpats i två svenska hallar.


Upphandlingen avser att upphandla ett avtal för att tillgodose behovet av utbyte och installation av kylanläggning i Gylle Ishall i Borlänge, anpassningar av styrsystem etc. Entreprenadarbetena innefattar leverans av komplett kylanläggning , demontering och bortforsling av .

Kommunstyrelsen i Köping har sagt ja till att byta ut kylanläggningen i ishallen på Kristinelunds sportfält. Kostnaden beräknas till miljoner. Utsläpp av ammoniak från en kylanläggning i en ishall medför i de flesta fall riskavstånd på upp till 1meter.


För räddningstjänstens insatsplanering innebär det att svåra skador på människor,. Ammoniak, riskavstån ishallar. En kylanläggning i Klanghallen i Brunflo har läckt ut ammoniak.


Hällevi ishall får en ny kylanläggning. Kommunfullmäktige i Hällefors sade ja till investeringen på miljoner kronor. Under torsdagseftermiddagen kom larm om ett utsläpp av farligt ämne i Brunflo.

Enligt räddningstjänsten har det börjat läcka i kylanläggningen i. Ny kylanläggning till ishallen. Nu har äntligen ishallens nya kylanläggning kommit på plats. Kylanläggningen kom färdigmonterad i en 12m lång container och på tisdagen lyftes den till sin nya plats bakom ishallen. Ytan där containern nu står iordningställdes i förra veckan av Johan Malmgren och . På det senaste mötet i kultur- och fritidsnämnden beslutades att förvaltningschefen skulle kontakta det kommunala fastighetsbolaget Leifab och ge dem i uppdrag att byta ut aggregaten i ishallens kylanläggning , som beräknas kosta miljoner kronor.


Dessutom fick förvaltningschef Eva Lejdbrandt i . Kvart i elva i går kväll kom larmet om läckaget i Vadstena ishall. Ett tydligt ammoniakmoln syntes på platsen och gaslukten kändes ända ner på Riksväg 50. Det läckte ut en omfattande mängd ammoniakgas från kylanläggningen. Läckaget pågick i större omfattning i minuter, säger Håkan Sandberg, . Kyla för konstisanläggningar.


Utbyggnad av befintlig R7anläggning med temperatursteg för klimatkyla. Diverse arbete i förbindelse med kvalitetssäkring av konstisprojekt. Byggföretagen Peab och Prorink intenational är de två firmor som lämnade de lägsta anbudssummorna i den tvådelade upphandlingen för att bygga ytterligare en ishall , kylanläggning och en så kallad ispist. Ispist är att detsamma som ytan där själv isen så småningom finns. Från början fanns det 21 . Det blir en ny kylanläggning i Skutskärs ishall.


Det beslutade ett oenigt kommunfullmäktige sent i går.

BFAB:s utredning, som föreslår en rad åtgärder för att förbättra energihushållningen och inomhusmiljön, förordar en ny kylanläggning som bland annat gör det möjligt att ta tillvara kompressorvärmen för att värma kranvatten och värma upp ishallen. Utredningen bekräftar vad vi internt diskuterat i många . Hallens storlek 38x meter där de första metrarna utgör själva ishallen. Resterande meter skall i en framtid kunna användas till att bygga t. Hallen planeras att utrustas med komplett kylanläggning och läktare innan höstsäsongen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg