onsdag 30 juli 2014

Gamla spisar

Här finns praktisk information om hur man använder och . Listan över tekniska uppfinningar under de senaste 1åren är lång, men inte många av dem har överlevt och är fortfarande i användning. Till dem hör vedspisen och . Nytillverkade kaminer och vedspisar, gamla och antika vedspisar och kaminer samt tillbehör till kaminer och vedspisar, vedställ, vedkorgar, spissvärta m. Välj bland hundratals olika modeller.

Samtliga helt restaurerade och i skick som nya, klara att eldas i. Renoveringar utföres till mycket förmånliga priser. Lämna gärna er gamla kamin eller spis i byte oavsett skick. Vi köper även in gamla kaminer och spisar. I vårt sortiment finns också antikviteter.


Typgodkända nya spisar kan installeras utan särskilt test. Icke typgodkända spisar , exempelvis gamla renoverade spisar , som nyinstalleras i kök måste testas av sotare eller miljökontor efter installation. De kan behöva kompletteras med en rökvändare för att klara gränsvärdena, om det alls är möjligt att uppfylla kraven.

Vedspisen Vedspisen, människorna och deras recept: Lena A Linderholm, en konstnärs recept. Pirjo och Gunnars torp utan el. Välkommen in till Sekelskifte och våra böcker om klassiska ting! Gamla skolan Hägerflycht för grundskolelever.


Ebbes Återbruk köper, renoverar och säljer gamla spisar och kaminer. Företaget innehar FA-skattesedel. De saker Du ser på hemsidan är ett urval av det som finns i lager, kontakta mig om Du söker något särskilt. Våga ta kommandot över gamla AGA- och vedspisar och lär dig konsten att servera de läckraste svenska recept från senaste hundra år. Boken bjuder på en mängd information, som älskare av vedspisar och AGA- spisar kommer att uppskatta.


Varje månad hjälper vi över miljoner svenskar att jämföra priser på allt från Böcker till orientmattor! Vårt köpskydd garanterar dig en säker affär. I förslaget ingick ursprungligen en skrotningpremie för att förhindra att ” gamla ” spisar skulle säljas vidare på en andrahandsmarknad. Något som alltså vedspisvännerna vänder sig kraftigt emot.


Den premien förkastas också av bostadsminister Peter Eriksson (MP) som menar att kaminer och vedspisar är en. Vi säljer och monterar gjutjärnsspisar, kaminer, spiskassetter, murspisar, nya kakelugnar och skorstenar av kända varumärken. Dock behålls det nu gällande undantaget från kraven för kakelugnar och öppna spisar.


Man får alltså fortsätta installera kakelugnar och öppna spisar vad det nu är.

Det är tråkigt att man inte längre får installera gamla vedspisar och gamla kaminer. Kan förstå detta i tätbebyggda sammanhang då det är . Den gamla klassikern är en spis med gjutjärnsplattor. Det finns också nyare, moderna modeller men glaskeramikhäll eller induktionshäll.


Gjutjärnsplattorna och glaskeramikhällen använder sig av klassisk värme för att värma upp kokzonen som i sin tur värmer upp kastrullen. Induktionshällar använder sig av magnetteknik . Nya utsläppsregeler sätter stopp för äldre spisar , men är det alltid så att äldre spisar är sämre? Hur ser era äldre spisar ut? Boverkets nya regler, och ett förslag om att införa en skrotningspremie, har lett till en rusning efter gamla vedspisar. Folk får bråttom nu, säger Håkan Nordin som renoverat antika spisar och kaminer i år.


Hans butik i Haga brukar vara full av gamla vedspisar, men nu är det tomt: - Jag säljer i hela Sverige och det ringer . På senaste tiden har jag märkt att det har blivit så himla varmt i köket när jag lagar mat. Nu har jag insett att när jag använder ugnen så blir emaljen mellan plattorna väldigt varm. Jag tror inte det har varit så här i flera år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg