torsdag 17 juli 2014

Motströmsvärmeväxlare ventilation

Motströmsvärmeväxlare har från- och tilluftskanalerna helt separerade. Detta förhindrar internt läckage mellan från- och tilluften och förhindrar lukt och fukt. EC- fläktar till och frånluft med lågt.


Väggmonterad enhet för singelrum, ventilation med värmeåtervinning upp till. Ges energy är uppbyggd med en effektiv motströmsvärmeväxlare som har en temperaturåtervinningsgrad på upp till , och fläktar . Korsströmsvärmeväxlare och motströmsvärmeväxlare , eller som de vanligtvis kallas, plattvärmeväxlare, är de vanligaste av de olika typer som finns på marknaden.

De finns i första hand i enfamiljshus och i flerfamiljshus som har separata ventilationsanläggningar i varje lägenhet. Tekniken är enkel, där till- och frånluften . Den har ett tvärsnitt som gör att luftströmmarna har en längre väg att växla värmen. För att få så stort värmeutbyte som möjligt behöver luftflödena tillföras i motsatt riktning, därav namnet motströmsvärmeväxlare.


FTX-aggregat från svenska Vent Systems. Erbjuder högeffektiva ventilationsaggregat med motströmsvärmeväxlare med hög verkningsgrad. Experter på energiåtervinning i villa för bra villaventilation.


Kallas även för plattvärmeväxlare eller korsströmsvärmeväxlare inom ventilation där medierna passerar varandra i ett lamellpaket av veckade aluminiumplåtar.

Konstruktionen gör rengöring komplicerad . Diagrammet visar hur energianvändningen varierar över året för en motströmsvärmeväxlare. VEX3med grøn baggrund. Notera hur behovet av energi för avfrostning ökar drastiskt vid utetemperaturer under -7°C på grund av att frost och is i värmeväxlaren måste avlägsnas. För att värmeväxlare inte ska förlora funktionen måste de . Systemet kräver även nya kanaler för tilluften till rum där behov av frisk lufttillförsel finns. Om man i en äldre fastighet byter man från ett självdragssystem till FTX krävs det att huset är relativt tätt.


RIS V EKO Luftbehandlingsaggregat med motströms värmeväxlare. From Nov you can only sign in with your swegon. Non-migrated users can use the same login as before. Vi erbjuder högeffektiva aggregat med motströmsvärmeväxlare som har hög verkningsgrad.


Kontakta oss för att få ett offertpris. Kan placeras mot en vägg eller fristående som ex. Det har aldrig varit enklare att sänka driftkostnader.


Ventronic Flexline FTX utrustade med EC-motorer och motströmsvärmeväxlare möter de skärpta kraven på lägre energiförbrukning. ROT-utförande för placering i fläktrum. Aggregaten levereras i modul alt.

Mer information om Flexline FX . Vill du ha ett energieffektivt ventilationsaggregat, kan du välja ventilation med FTX som värmeåtervinning. Detta innebär att den uppvärmda rumsluften passerar FTX ventilationsaggregatet, försedd med värmeväxlare av typ roterande , plattvärmeväxlare eller motströmsvärmeväxlare. Den uppvärmda frånluften möter den . Tyvärr så är ofta den information man får, från någon som tillverkar.


Ventilation är en hel vetenskap som tyvärr kryddas med en (hel) del säljargument från vissa tillverkare. Green_Vent Green Ventilation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg