fredag 11 juli 2014

Ftx i gammalt hus

Ni som har koll på detta vad tror ni? Om man drar ventilation till källaren värms den upp lite då också? Komfort- och funktionsskillnader. Detta har ju såklart medfört att vinden är kallare samt att den varma inomhusluften trycks upp på vinden och ut i väggarna.


Installera vent med återvinning i gammalt 60tals hus. FTX i hus utan ångspärrar?

Men många gånger riskerar man en alltför omfattande ombyggna visar erfarenheter från Örebrobostäder och Riksbyggen. Direktverkande el är ingen höjdare, börjar du elda i befintliga eldstäder kommer eventuell fukt torka ut och du kommer spara mycket pengar på elräkningen. Dessutom är det väl inte så kul att ha ett hus. Energibesparingen är beräknad jämfört med hus som har frånluftsventilation. Bor i ett ca år gammalt hus med mekanisk frånluftsventilation utan värmeåtervinning.


Dvs varmluftens blåses rakt ut. Kan man låta det befintliga frånluftssystemet (rördragning och utsug) vara oförändrade ? Hur många tilluftsutblås . Källare byggt med betonghålsten och entreplan med lättbetong.

För 5år sen byttes oljepannan ut mot en värmepump. I den så kallade energideklerationen rekommenderades det att sätta friskluftsventiler i samtliga rum som saknade det. Oavsett hur ditt hem ser ut gäller det att dra ventilationsrören diskret. Efter år av renovering var Anderssons hus så gott som färdigt.


Men sonens allergi ställde saker och ting på sin spets: Byt luft eller byt hus. Håkan Andersson och hans familj bor i ett tvåvåningshus i Hässelby i västra Stockholm. Med en tillförlitlig ventilation i ditt hus andas du renare och friskare luft som ger dig möjlighet att behålla ditt och dina barns hälsa.


FX ger enligt Stockholmshem en avkastning på tio procent i internränta på insatt kapital. Tilluften går via ventiler till vanliga rum, såsom sovrum och . Ett komplext, eldrivet system för att få till lite värmeåtervinning, där vinsterna är lägre än vad som påstås i reklamen, skulle jag aldrig satsa på i ett gammalt hus. Värmeåtervinning som komplett ventilationssystem i byggsats anpassat efter ditt hus , gammalt som nytt. Köp aggregat med värmeåtervinning till lågt pris! När en byggnad projekteras är det framför allt två saker som diskuteras.


Med obegränsade ekonomiska resurser är det enkelt att bygga hus med fantastiskt inneklimat, innovativ design och perfekt anpassning till de verksamheter som ska bedrivas där. Det första är själva byggnaden. Med en tillräcklig och ständig luftväxling i bostaden kan alla i familjen andas in en renare och friskare luft som kan bidra till att behålla din och dina barns hälsa. Vi ska till att byta till liggande panel på vårt hus och har öppnat upp för att se hur det ser ut innanför.


Jag håller på att renovera ett gammalt hus som står på släktgården.

Funderar på att ta bort befintligt vindsgolv och isolering för att lättare kunna installera ftx , dra el och fälla in lampor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg