torsdag 17 juli 2014

Dammexplosion

En dammexplosion är en snabb förbränning av små fasta partiklar i luften. För att det ska vara möjligt att få en dammexplosion så finns det några grundläggande krav på dammet. En sådan kan utlösas av sprängning,. Vill du få tillgång till hela artikeln?


Dammpartiklars egenskaper. Gnistorna kom in i spånfiltret och orsakade en dammexplosion och en brand uppstod i filtret. Räddningstjänsten kom snabbt till platsen och lyckades begränsa branden så att endast delar av lokalerna blev skadade. Skadeersättningen uppgick till 1. Skadan hade sannolikt kunnat . Personalen kunde själva slå ner branden med pulver, säger Tommy fors, inr. Flera personer har skadats efter en explosion vid en arbetsplats i Trångsund.


Det var små mängder som de hade i ett labb och ställde ut det på lastbryggan och där skedde någon form av dammexplosion , säger Jerker Sturedahl, ansvarigt befäl på plats. Fredrik Gustafsson, försäljningschef, var först till branden och släckte den med en pulversläckare. Jag satt i kontoret i östra . Sju personer skadades när en spånsug exploderade i en metallverkstad i Trångsun söder om Stockholm. Trä i finfördelad form är mycket reaktivt, och träpartiklarna kan antändas av en elektrisk gnista.


Om så sker inträffar en dammexplosion och materialet fattar eld. Träpulver kan bilda ett så finfördelat damm att det kan sväva fritt i luften, då massan på partiklarna inte är tillräckligt stor för att dammet ska sjunka till . Demonstration av dammexplosion i träspån. I nedanstående film visar man en utrustning för att skapa en dammexplosion i stor skala. I filmen visar man hur det ser ut med träspån. Observera att man använder gasolflaskan enbart för tryckluft och att det inte finns någon gasol i den.


Inte om instruktionerna i manualen följs. Alla Piab-transportörer har en jordningspunkt. Det hela började med ett tekniskt fel, som orsakade att en gnista antände ett filter.


Räddningsverket fick snabbt kontroll på branden och ingen skadades. Vid 06- tiden var räddningsverket fortfarande kvar på platsen, men läget är under kontroll och fabrikens verksamhet kan fortsätta som vanligt. Dust explosions in the process industry can have devastating consequences.


The purpose of this work was to study the risks of dust explosions with metal . Carlfors Bruk på Carlforsvägen i Huskvarna. Explosionen orsakade en personskada och stora materiella skador .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg