onsdag 9 juli 2014

Utbildning ventilation

IUC erbjuder både korta kurser och längre utbildningar. Som medlem erhåller du rabatt på ordinarie kursavgift. Dessa YH- utbildningar leder till jobb efter utbildningen.


Vilken utbildning som finns anpassas efter hur det ser ut på arbetsmarknaden. Dessa sidor är till för dig som redan är i branschen och framförallt för dig som är nyfiken och vill lära dig mer om branschen, utbildningar och karriärvägar. Ventilationsbranschen behöver anställa fler .

Vår stora utmaning är att förbättra inomhusklimatet samtidigt som vi ska genomföra en kraftfull energieffektvisering av våra byggnader. Hitta din utbildning på AllaStudier. Vi sparar viss data för att ge dig en bättre upplevelse.


Genom att använda denna hemsida godkänner du nu detta. Väl fungerande ventilation är en förutsättning för att människor ska må bra och kunna fungera i sina bostäder och på sitt arbete. Det är fastighetsägaren som ansvarar för att driftpersonalen har den utbildning som krävs för att sköta drift och underhåll på ett optimalt sätt.


Med goda kunskaper hur ett ventilationssystem är . För att utbilda sig till ventilationsmontör är det vanligast att gå gymnasieskolans treåriga byggprogram och att välja ”ventilationsplåtslageri” som inriktning i årskurs två.

Det går bra att utbilda sig till ventilationsmontör på sin hemort även om gymnasieskolan inte har någon egen utbildning. Goda kunskaper om ventilationssystemets uppbyggna funktion och underhåll sparar pengar, tid och arbete samt ger förbättrad luftkvalitet och komfort. Både Boverkets bestämmelser för ventilationssystem och . VVS står för värme, ventilation och sanitet och är i stort behov av kompetent personal. Vill du jobba i byggbranschen?


Vårt huvuduppdrag är att få fler och rätt ungdomar att välja en utbildning inom plåtslageri och ventilation samt få dem att stanna kvar inom branschen. Efter avslutad utbildning kan du arbeta som t. Bli professionell trädklättrare – Utbilda dig till arborist! En arborist är en trädvårdsspecialist och har mycket goda kunskaper om trädets funktion, anatomi, biologi och livsmiljö. Luft och ventilation , buller. Arborister bedömer behov av, planerar och . En obligatorisk ventilationskontroll ska göras vart tredje år av en behörig kontrollant.


Bullerdämpande material, till exempel akustikplattor i taket, bör vara installerade i matsalar, lekrum, samlingslokaler. Vårt driftlaboratorium är hjärtat i denna utbildning. Vi har ett komplett värme och ventilationssystem där du får ett helhetsgrepp och praktiskt får jobba med driftoptimering samt utföra ett antal driftövningar.


Värme och ventilationsproblem är ofta diffusa och svåra att få grepp om. I den här kursen kopplar vi ett helhetsgrepp och .

Teknoligisk Institut - Utbildningar inom Teknik och Management bl a industriell teknik, elkraft, byggnation,förvaltning, elektronik, ledarskap, miljö. För första gången finns en renodlad utbildning för ventilationsmontörer. Under hösten deltar, bland andra, tre målmedvetna montörer från Ventab i Göteborg. Att andas in gaser och partiklar tillhör hälsoriskerna i jobbet.


Bengt Sjögren, som de senaste åren varit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg