tisdag 15 juli 2014

Sotlucka vedspis

Det hamnar längst ner i kanalen och kan lägga sig så att röken inte tar sig ut ( oftast finns det en sotlucka strax under, där du kan sota själv). Köldproppar beror oftast på att skorstenen är kall. Om det finns flera kanaler i skorstenen och de andra . MER INFORMATIONLägg i varukorg. Vi erbjuder sotluckor med eller utan ornament i gjutjärn till din vedspis.


Välj bland höger- eller vänsterhängda sotluckor och med eller.

Sotlucka är ett krav som sotare kan ställa om det finns svårigheter att rengöra skorstenskanalen som er eldstad är kopplad till. Kontakta er sotare om ni är osäkra om det är en növändighet . Murningen kring sotluckan på min köksspis har vittrat med följd att luckan lossnat. Hur löser jag det enklast? Funderar på någon form av stålprofil.


Om du har en vinkel ska sotluckan sitta så att sotet som kommer uppifråna ska kunna rensas ut och sedan utföra sotning från luckan ned i kaminen. Järnspisen - allt, utom lysande. Anslutningen måste vara sådan att spisen sedan kan sotas genom en särskild sotlucka. Den som är tillräckligt händig kan naturligtvis göra det här själv .

Ljudlös och energismart värmespridare, för vedspis och kamin. Gör späntved lätt och säkert. Låsbar sotlucka med ornament. Sotluckor i gjutjärn i flera modeller, med eller utan ornament. Vedgrytor och vedställ i flera modeller i både koppar, . I mitt hus finns en vedspis som jag eldar flitigt i under vinterhalvåret.


Eftersom jag har direktverkande el, minskar jag nog elbolagets inkomster med en slant varje månad med hjälp av den, så jag är ganska beroende av att den fungerar. Sen är det ju skönt att kunna få värme och laga mat även om strömmen . Nu lägger jag på plattorna igen. Under ugnen har du en smal sotlucka. Nu när det är färdigsotat, kontrollera att spjället är . Husqvarna 7- går den att täta? Bränn en liten mängd papper i sotluckan i eldstaden eller i skorstenens sotlucka , som är nära rökkanalen.


I stället för att bränna något kan man också t. Er nya vedspis är både en tidlös och effektiv värmekälla med mer än 1års utveckling och historia bakom sig. Vid upptändning av Idun Nr 1. Vi har en gammal vedspis från Bollinders i vår sommarstuga. Den har gått att elda i under alla mina levnadsår och före det.

Kan vara ett helvete vid vissa väderomslag att få drag. Tydligen kan man peta spritdränkt papper i pipan genom en sotlucka , men jag har aldrig vågat prova. Det kan vara svårt att få igång en brasa i en vedspis om den har fått stått ett tag oanvän. Stäng därefter luckan och gör igen det som beskrivs i punkt 2. ELDKRAFT AB - Din värmebutik på nätet.


Här finner ni tillbehören till er kakelugn, öppna spis, vedspis eller kamin. Vi har eldhundar, tänger, skyfflar, gnistgaller och allt annat oumbärligt. Tidlös design med glasad eldstadslucka och nätta yttermått gör Viking till en attraktion både i nya och äldre kök. Den moderna eldstaden, där bränslet förbränns genom tillförsel av sekundärluft via hål i vermeculiten, ger högsta möjliga verkningsgrad. En vedspis är en utmärkt källa till värme och ett perfekt redskap för snabb och trivsam matlagning.


De flesta av dagens vedspisar är dessutom mycket lättskötta – oftast finns både vedlåda, sotlucka och asklåda med lock tillgängligt framtill på spisen för enkel åtkomst. Alltså en lite större modell som ger en extra rymlig ugn med täljstenstak och stor. Skötseln är lika enkel som suverän – sotlucka , vedlåda och asklåda med lock finns lättillgängligt framtill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg