fredag 25 juli 2014

Klinker under kamin

Hej Ska sätta in en kamin och frugan vill att den ska stå på klinkers. Har kollat lite på golvkonstruktionen och det är 25mm parkett (dvs några mm parkett och sen resten spån) under detta så är det frigolit, flytande golvkonstruktion. Det finns alltså inget spångolv under som jag kan lägga gips på och sen . Klinker under kamin - vad tänka på ? Lägga gnistskydd - Viivilla.

I bostadsrum kan mm stålplåt, klinker , tegel, betong, glas eller liknande användas. För en öppen eldstad gäller att eldstadsplanet ska sträcka sig minst en meter ut från. Finns det ett fritt utrymme under eldstaden ska eldstadsplanet även omfatta detta utrymme. Under eldstaden får plåt endast användas om det finns ett minst centimeters fritt, luftat utrymme mellan eldstaden och eldstadsplanet och om temperatur på golvet är högst grader när eldstaden används med . Av den anledningen kan du med fördel lägga klinkerplattor framför din kamin eller öppna spis.


Ditt klinkergolv är lättstädat och tål både lösningsmedel och olika typer utav kemikalier. Väljer du ett klinkergolv med bra kvalité får du ett oerhört slitstarkt golv som kommer pryda ditt hem under många år. Suuuuuper fin kamin ni har!

Hittar ingen länk till den bild jag har och . Jag tänker sexkantigt klinker. På BAUHAUS erbjuder vi en mängd tillbehör till braskaminer och öppna spisar. Välj bland eldställ,gnistgaller, golvplåtar, skyddsgaller och mycket mer. På BAUHAUS hittar du garanterat ett komplement för din kamin eller öppna spis!


Vi kommer att lägga någon slags sten under och runt kaminen men vi kan inte bestämma oss för vilken slags sten vi vill ha. Om valet stod mellan plåt eller glas skulle jag välja svart plåt, men vi kommer att ha klinker nedanför vår kamin. Vi har klinker under våran. Vi håller på o kikar på det här med kamin ,och om det blir en så blir det klinkers av nån sort. Glasskivor i all ära,men silikonar man inte så dammar det under vilket är omöjligt att få bort.


Hej, skulle vilja lägga klinker i hallen, kvadrat, ovanpå befintlig spånskiva och eventuellt med golvvärme under. Hämta inspiration och kunskap hos oss. Och produkten bör då vara av typen som används till exponerade betonggolv ( industrigolv, garage, butiker, m.m.). De finns att köpa hos välsorterad bygghandel , men kan eventuellt behöva beställas först.


Ny klinker framför och under kamin. Snabbt, enkelt och till ett bra pris. Finns det något härligare än att sitta framför en varm kamin en ruggig höstkväll?

Braskaminer ger en fantastisk mysfaktor samtidigt som de värmer upp ditt hem på ett effektivt sätt. Låt din kamin sprida ljus och värmeDet är inte alls så svårt som man kanske kan tro att . Kakelpalatzet är specialister på kakel, klinker och design. Vi är Sörmlands ledande leverantör av brasvärme och badrumsrenoveringar.


Vi tummar aldrig på kvalitén. En kamin ska ha ett golvskydd för att skydda mot gnistor. Du kan välja på plåt eller glas. Plåtskydden är mm tjocka och glasskydden är mm tjocka.


Kamin i badrummet en höjdare! Under många år eldade vi mest under vintern för att värma upp badrummet och hallen. I vårat badrum har vi klinker på golvet (som lagts på ett betonggolv=källartak med tätskikt på) och lerklining på väggarna, som målats med linoljefärg. Funkar det att lägga klinker direkt på trägolv? Huset har krypgrun alltså inga betonggolv.


Trägolven sviktar ju en del. En som tror sig veta sa att man ska lägga nån form av gips, c:a 3cm på golvet innan man kan lägga klinkers.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg