tisdag 15 juli 2014

Radonsug

En radonsug är en vanligt förekommande typ av åtgärd när radon finns i huset. Här förklarar vi hur den fungerar och hur den ser ut. Tjocklek mm Bredd meter Längd meter. Om marken under huset har höga radonhalter som tränger in genom golvet, kan en radonsug installeras.


Vid markradonproblem är en radonsug oftast en både bättre och mer kostnadseffektiv metod än vad förbättring av ventilationen inomhus är. Denna gas ingår i en kedja ämnen som börjar med grundämnet uran och slutar med stabilt bly.

Huvudsyftet med radonsugen är att skapa ett större undertryck under grundplattan än det som är i huset. Radon är en radioaktiv ädelgas. Köp den hos Stonefactory.


Med en radonsug suger man luft från golvplattans undersida. Undertrycket som uppstår under plattan samt ventilationens inverkan sänker effektivt strömningen av radon till inomhusutrymmena. Med radonsug minskar radonhalten vanligen med 60–procent. Hej, Funderar på att på egen hand installera en radonsug med smalrörmetoden men har några funderingar innan jag sätter igång. Undersøgelser viser, at radonsug i mange tilfælde effektivt nedbringer mængden af radon i boliger til et acceptabelt niveau.


Foto: Pia Konstantin Berg.

For dig som boligejer er radon et problem, fordi gasserne siver op fra undergrunden . Etablering af radonsug — En velfungerende radonsikring til at nedbringe niveauet af radongasser i. Corroventa utvikler, produserer og selger produkter av høyeste kvalitet til vannskader, fukt, lukt og radon. Våre produkter er kompakte, effektive, ergonomiske og energibesparende. Ved akutte situasjoner og oversvømmelser har Corroventas . I motsetning til tradisjonelle radonsug er viftemotoren i en RS4av typen EC-vifte. Röret består av ett mm rostfritt stål där den nedre änden har ett 2mm perforerat fält. I den andra änden är det monterat en packning av EPDM.


At etablere radonsug under huset er den mest effektive sikring mod radon i boligen. I BRkræves indstrømning af radon i nye bygninger begrænset – og desuden anbefales gennemført særlige foranstaltninger i ældre bygninger. Det mest effektive er et radonsug , som kan transportere radonholdig luft i jorden under en bygning gennem et rør til afkast over taget. Billedet viser et enfamiliehus hvor radonsug. Boligejere har stigende interesse for radonfaren, men der er endnu ikke noget marked for radonsanering af boliger.


Med tålmodighed og de rette kontakter til rådgivere kan du på sigt få en lille forretning med radonventilation. Forum for el, VVS og ventilation , Peter Mulvany.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg