tisdag 15 juli 2014

Injustering av värmesystem

Injustering av värmesystem är ett delikat ingenjörsproblem. Det går att lösa problemet med mycket sofistikerade beräkningar. Det finns bara ett problem med detta – datorn ska matas med så många ingångsvärden att tiden för att ta fram de rätta värdena gör metoden oanvändbar. Denna artikel visar hur . Varför ska man injustera ett värmesystem ?

Här ger Värmex konkreta anledningar till varför injusteringen borde vara en självklarhet. Handböcker för optimal energianvändning. På MMA har vi i över år arbetat med ett helhjärtat engagemang för att förbättra och effektivisera värme - och kylsystem. Vi utvecklar, producerar och marknadsför reglerutrustning för värme - och kylanläggningar.


Intresset för våra idéer och funktionslösningar har alltid varit stort. Sandberg förklarar hur han kom på lågflödesmetoden (även kallad Kirunametoden) i en. En grad under °C ökar kylkostnaden med 15–.


INJUSTERING AV RADIATORSYSTEM.

Procentuell ökning av energikostnaden per grad C för hög eller för låg medel- temperatur i en byggnad. Värmesystem, radiatorventiler, radiatorventilsbyte, injustering värmesystem , värmeoptimering, energioptimering, värme, värmekomfort, värmebalansering. Arbetets syfte är att genomföra en praktisk injustering av befintligt värmesystem på Fabriksgatan i Norrsundet samt genomföra simuleringar i programmet IDA ICE 4. Jag vill tacka Håkan Wesström och hela driftenheten på Gavlegårdarna för möjligheten att genomföra detta examensarbete. I samarbete med Danfoss inventerar vi ert värmesystem , och utifrån era behov lämnar vi förslag på åtgärder som leder till energibesparing och jämn värme i fastigheten. En fastighets värmebehov kan förändras under tid på grund av olika förändringar på byggnaden, till exempel vid fönsterbyten, . En ojämn fördelning av vattnet i ett värmesystem leder till en ojämn värme i byggnaden.


Resultatet blir ett dåligt inomhusklimat med växlande varma och kalla rum. Den ojämna fördelningen innebär också att kostnaden för uppvärmningen . För att injustering ska gå smidigt till har Danfoss tagit fram OPTIMAL 2-metoden. Genom att välja Danfoss certifierade installatörer är ditt fastighets värmesystem därmed att bli korrekt och smidigt injusterat. Med resultaten från anläggningar som Danfoss under åren varit med och injusterat, enligt OPTIMAL 2-metoden, kan vi . För att hålla jämn värme i bostäder och lokaler krävs också ett styr- och reglersystem som anpassar effekten till behovet. Ett äldre värmesystem har ofta konstanta vattenflöden och en . Exempel på åtgärder som utförts.


Modernisering av styrsystem.

Byte av kompletta fjärrvärmecentraler. Renovering av ventilationssystem. Installation av nya gaspannor. Konvertering från direktverkande el till. Under kod och rubrik YTC.


I de fall både flöde och Kv-värde angetts gäller angivet flöde före angivet Kv-värde. Anledningen till att flödet gäller före Kv-värdet är att det är flödet som gör att rätt . När temperaturen efter injusteringen är jämn i hela fastigheten finns . Det är vanligt att temperaturen skiljer mellan lägenheterna och även mellan enskilda rum i fastigheter. Detta är ett problem inte bara med hänsyn till komforten i fastigheten utan även för förbrukningen av energi.


Med relativt små medel kan man komma tillrätta med problemen . I ett vattenburet värmesystem sker regleringen av värme på flera sätt. Styrningen av pannan eller värmepumpen samverkar med injusteringsventiler och termostater på radiatorerna för att ge rätt temperatur i varje rum. I ett hus med rätt injusterat värmesystem (högra delen av bilden), har alla rum . Vatten har den egenskapen att det tar den lättaste vägen genom ett värmesystem.


Vi har tidigare gått igenom definitionen av . Kylgruppen i Stockholm hjälper dig med injustering av värmesystem och kylsystem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg