fredag 14 november 2014

Installation kassett öppen spis

Att installera en spisinsats eller en braskassett i den öppna spisen är en smart och prisvärd insats. Den ökar energieffekten markant, utan att ta bort den härliga känslan av att ha en vacker öppen spis. En kassett kan även användas som grund för att själva skapa den sanna drömspisen.


Samtidigt ges en effektiv . Hemmaprojekt - Här beskrivs hur en kaminkassette installeras.

Blir det billigare om jag -som är ganska händig hjälper till med installationen? Byggnadsnämnden får göra bedömningen att en anmälan inte krävs när. Vi både installera och säljer kaminer och vi erbjuder dig som kund god service och designhjälp för ditt hem. Vi har lång erfarenhet av att sälja och installera kaminer. Vår kunder säger framför allt att de känner sig trygga i valet av oss.


Vi säljer kvalitetstestade kaminer och . Med en kassett i spisen blir det mer värme i huset och mindre till kråkorna.

Här får du veta mer om spisinsatser och vad du bör tänka på inför köp och installation. Många villor med öppen spis i . Planerar att sätta in en hörnkassett i en öppen spis i vårt fritidshus. Det här är modellen jag funderar på.


Funderar du på att installera en braskamin eller annan typ av. Installera en insats i en öppen spis. Här på Kaminbutiken hittar du spiskassett som du enkelt kan anpassa till din öppna spis. Vid installation av spiskassett kan en bygganmälan. Sätt fast stödbenet i det nedersta rörets muff.


Montera ihop samtliga rör och tillse att alla fogar fylls väl med fogmassa. Sätt mineralullen på plats på det översta röret och . Gå från öppen spis till spargris med en värmekälla som sänker dina värmekostnader rejält. Komplettera med spiskassett i öppen spis. Uppvärmningen från en öppen spis kommer främst från eldens strålning och från den uppvärmda rökkanalen eller murstocken. Hänsyn bör tas till om en felaktig installation kan leda till allvarliga konsekvenser i form av.


Insättning av kassett eller motsvarande i tidigare öppen eldstad.

För installation av braskassett i en befintlig öppen spis är kostnaden 8kr. Innan du installerar en ny eldstad eller braskassett måste du göra en anmälan. Det gör du på samma blankett som för bygglov. Som eldstad räknas även t. En installation av eldstad eller rökkanal kräver en anmälan. Detta gäller även om du byter eldstad och om du sätter in en kassett i en befintlig öppen spis.


För att anmälan ska vara komplett krävs en ifylld anmälningsblankett, planritning med platsen för eldstaden markerad och produktblad för eldstaden. En väsentlig förändring kan vara installation av kassett i befintlig öppen spis eller byte av oljeeldning till fastbränsleeldning. Du får inte påbörja din installation.


För att minska brandrisken och skona miljön är det viktigt att göra rätt både vid installation av en eldstad och vid eldning. Om du ändrar något kring din eldstad eller rökkanal, till exempel sätter in en kassett i din öppna spis, ska du också behöva göra en anmälan. Vit öppen spis där det brinner en brasa . Vår spiskassett gör verkligen skillnad för värmen, så numera eldar vi nästan dagligen. Till vår funkisspis blev det mycket bra med det stora glaset och den diskreta ramen. Contura iär en spiskassett för installation i öppen spis eller eldstadsöppning.


Passar de flesta öppna spisar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg