torsdag 13 november 2014

Liten oljepanna

Dags att byta oljepanna eller skaffa en backup? Vi kan ge dig moderna, effektiva oljepannor med hög kvalitet och låg miljöpåverkan! Fördelen med oljepanna är att den är effektiv, bekväm och kräver en liten arbetsinsats.


Oljepannor fungerar också utmärkt som backup-pannor till ett befintligt . Yakut är en prisvärd oljepanna i storlekar upp till MW. Yakut oljepanna är en stabil panna som klarar olika typer av olja och till och med naturgas.

Tack vare en speciell utformning av förbränningskammaren blir förbränningen mycket effektiv med låga utsläpp. Oljan i sig är också dyr. Investeringen är därför mycket osäker, då skillnaden i omkostnader mellan direktverkande el och oljepanna är liten eller ingen alls.


För närvarande klassas oljepannan som det dyraste uppvärmningssystemet av dem. Håller på med en skoluppgift och skulle behöva veta ungefär hur mycket olja man skulle behöva köpa för. SV: Dieselmotor i stället för oljepanna. Kan man prova idén i liten skala? Ett liten dieselgenerator får generera el.


En värmeväxlare byggs för att ta tillvara värmen i avgaserna.

Undrar om inte just den lilla dieselgeneratorn skulle leverera lagom mycket el och värme åt . Ta reda på hur du kan spara pengar på att värma upp huset med oljepanna. Uppvärmning med olja kräver en relativt liten arbetsinsats från dig som husägare och är därför ganska bekvämt. Det är dock den dyraste uppvärmningsformen. Den renodlade oljepannan existerar knappt längre och ger för liten handlingsfrihet.


Kombipannan kan eldas med olja vinterti när elen är dyr, och med el under sommarhalvåret, då oljepannan måste snåleldas och verkningsgraden brukar sjunka rejält. Dessutom visar sig kombipannan i verkligheten vara . I nuläget är vinden ventilerad vid takfoten och med en liten springa högst upp på båda gavlarna. Ingen tilläggsisolering gjord och blir sannolikt inte heller. Det kan dock vara så att förutsättningarna för att installera en ny värmekälla inte är optimala vilket i så fall betyder att den med liten värmeförbrukning ändå inte tjänar mycket på att byta från oljepanna.


Att ha oljepanna är också en relativt lättskött energiform som inte kräver mycket underhåll eller dagligt . Strax söder om Stockholm ligger Enskede. Här i ett lite undangömt villaområde ligger familjen Henrikssons hus. Familjen har bott här i fyra år och vi träffar pappa Johan. Huset har vit puts med tegelpannor på taket. Upp till huset leder en liten grusgång som delar en gräsmatta där två plommonträd står på vardera sidan.


ElpannaEn elpanna tar liten plats och är förhållandevis billig i inköp, men medför ett stort elbehov. Om du har en oljepanna som är i gott skick kan du iblan beroende på ålder och fabrikat, behålla den och bara byta ut oljebrännaren mot en brännare för pellets.

En oljepanna värmer både husets tappvarmvatten och vattnet i värmesystemet. Du gör betydande besparingar. Enkel installation och bättre kontroll. Värmepumpar är i ständig utveckling och tar numera liten plats i ditt hem och passar därför även i mindre utrymmen. Självdrag i kombination med oljepanna bygger på att murstocken är varm.


Anledningen kan vara att det finns restriktioner av olika slag, att det inte finns någon lämplig berggrund under den aktuella tomten eller att den är för liten för att. Han tvingades byta sin oljepanna. Den svenska lagstiftningen innebär samtidigt att utfasning av oljepannor bestäms från fall till fall.


Det kan leda till orättvisor, då olika kommuner väljer att hantera frågan på olika sätt. Enligt Energimyndigheten är frågan med oljepannor inte lika akut i Sverige som i Norge. Ett byte från oljepanna och oljeeldning till värmepump innebär inga stora förändringar i ditt hus. Kom bara ihåg att se över din ventilation och din skorsten,. Bergvärme och sjövärme ger liten påverkan på din tomt och uteluftvärmepumpen påverkar inte tomten alls.


Pulsonex är en mycket bränslesnåla oljepannor med en årsmedelsverkningsgrad på över. Besparingen är upp till i förhållande till den oljeförbrukning som man har på en äldre oljepanna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg