måndag 10 november 2014

Kostnad installera kamin och skorsten

Kalkylen utgår från en installation av en rak skorsten. Prisuppgiften är ungefärlig. För att vi ska kunna lämna en slutgiltig offert behöver vi göra ett . Låt säga att kaminen kostar 15. Någon som har installerat en kamin ? Installera en braskamin , kostnad ?

Braskaminerna varierar ju kraftigt i pris och det som verkar nästan dyrare. Har ett hus i Göteborg(mölndal) där vi ska installera braskamin. Enplanshus med en befintlig öppen spis och gammal skorsten som byts ut. Hur mycket kostar det att installera en kamin ? Kostnad för installation för braskamin ? Om du fortsätter att använda webbplatsen, accepterar du användningen av kakor.


Hitta min närmaste butik. Boka hembesök, handla eller fråga oss. Med våra hantverkare och installatörer blir din kamin lösning rätt för hus, lägenhet, sommarstuga eller vindsvåning.

Men är du det minsta osäker kan det vara värt att anlita en installatör. Kan du utnyttja rot-avdraget blir det hälften så . En av de vanligaste frågor som vi får är hur mycket det kostar att installera en kamin med skorsten. Använd vår kostandskalkyl för att se vad det kostar att installera en kamin med skorsten.


Ta del av vilka regler som finns kring montering av kamin och skorsten. Här hittar du information kring bygglov, tillstånd och installationsanvisningar. Nu undrar jag vad det kostar i runda slängar att installera en kamin.


Vi har köpt ett plans hus i standard svennemodel. Vi vill installera en kamin på bottenvåningen i v-rummet. Vi vi dra skorstenen i huset och den kommer ut ca -från nock genom taket om vi sätter den i hörnet i v-rummet. Undvik äldre, begagnade kaminer – utvecklingen har tagit stora kliv fram. Vid vedeldning kan då rökgasen nå mellan 7och 9grader – medan de flesta skorstenar är klassade för rökgaser på 4grader (en exklusivare skorsten kan vara klassad för 6grader).


Nya kaminer har bättre förbränning, högre verkningsgrad är bättre för miljön och idag blir det inga sotiga glasrutor. Vi genomför en egenkontroll och sedan slutbesiktigar sotaren installationen. Går det att installera en kamin själv ? Vad kostar en komplett installation med skorsten och allt?


Prisexempel: Köper du en kamin för 20. För att installera braskamin samt skorsten behövs st blanketter fyllas i. Ansökan om lov samt bygglov.

Finns att ladda ner på kommunens hemsida. Ta kopior på ritningarna till huset. Dom vill ha ritning på bottenplan, ovanplan och fasadritning (gavel samt ritning på huset från sidan). Kan det verkligen vara lönsamt för en vanlig villaägare att installera en braskamin ? Om man vill leja bort jobbet med att installera skorsten och installera själva braskaminen vad kan då jobbet gå på?


Vi bor i ett 2-plans radhus och braskaminen kommer stå på nedervåningen. Skulle nog vilja ha möjlighet att installera en på övervåningen med längre fram. Nån som gjort detta hyfsat nyligen . För att vedeldningen skall vara miljövänlig är det viktigt att man väljer en modern kamin med ren teknologi – clean burn. Inte heller den som renoverar eller bygger nytt får då installera en braskamin med omodern teknik.


Vill man ha en braskamin som har liknande egenskaper finns det lite tyngre braskaminer som kan hålla värmen längre, de kan exempelvis innehålla keramik. Utöver kaminen tillkommer en kostnad för skorsten och installation. Om det inte redan finns en fungerande skorsten tillkommer kostnad för denna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg