måndag 24 november 2014

Säkringar hus

De flesta traditionella säkringar. Säkringar finns av flera olika typer. Du kan då behöva byta propp. Hur väljer du rätt huvudsäkring?


Vi hjälper dig att hitta den säkring som passar dina behov bäst. Ska börja med att säga att elektrikern ska göra jobbet osv.

Men jag gillar att ha tänkt igenom hur jag vill ha det först. Varför har man 6A säkringar ? Byta säkring från 16a till 25a? Vilken ampere har man normalt till hus ? Hög brytförmåga, god selektivitet, låg effektförlust. Välkommen till oss på Jula!


Genom att se till att ha rätt huvudsäkring kan du påverka avgiften för ditt elnätsabonnemang. Se efter om en automatsäkring behöver slås på eller ta ut porslinssäkringarna en i taget i en äldre elcentral. Om pärlan på en säkring sitter löst eller har bränd kontaktyta behöver den bytas.

Om du är osäker på valet av . När alla säkringar ser ok ut, slå på strömmen med huvudbrytaren igen. Gl gG-karakteristik (trög vid överström, snabb vid kortslutning). Jag har hittills sett en hel del av nya smarta lösningar för hemmet, där du kan fjärrstyra det mesta från en app.


Men aldrig har jag sett någon ge sig in på säkringsskåpet i hemmet förrän nu. Ett skånskt startup bolag som heter Tempiro hörde av sig häromdagen med sina smarta säkringar som hjälper dig att . Jag trodde man skulle byta säkring , som man byter proppar i gamla hus. Eftersom det bara är en liten del av huset måste det ju va nåt här som är fel! Men åååååh, det har gått en propp, hur sjutton gör man? Det vanligaste i nybyggda eller nyrenoverade hus är att man har automatsäkringar.


Dessa säkringar går inte sönder utan det räcker att du stänger av de elapparater som överbelastat systemet och sedan trycker upp säkringsknappen. Det kan du testa genom att tända lampor. Att vi blir så handfallna beror givetvis på att vi vid ett strömavbrott utanför huset varken kan eller får göra något för att hjälpa upp situationen. Lite hårdraget Kan man säga, att vi är lika.


Båda typerna av säkringar ska skydda ledningarna mot överbelastning och kortslutning. Proppsäkringen, eller smältproppen, består av ett . Proppskåpet innehåller säkringar som skyddar elsystemet från överbelastning. Då ska du koppla ur apparaterna.


Ersätter vanliga proppar.

Om hur du enkelt byter propp själv som orsakar strömavbrott i din elcentral. Hög kvalité till bra priser. Styr värmen i ditt hus med telefonen. Med Tempiro kan du enkelt styra värmen i ditt fritidshus eller villa direkt från telefonen, via våra smarta proppar. Om det är så att en säkring har slagit ifrån så finns det en del saker att tänka på och undersöka för att problemet ska lösas på bästa sätt.


Om det är så att man bor i ett äldre hus så har man troligtvis ett äldre proppskåp som innehåller säkringar som också kan kallas för proppar. Det är dessa proppar som skyddar de olika .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg