fredag 7 november 2014

Isolera rör pannrum

Hej Vi har just bytt från vedeldning till bergvärme och dessutom har vi en kulvert in i huset så nu med den lägre cirkulationstemperaturen har jag. Isolering runt gamla rör i pannrum Eintrag 12. Rörisolering i pannrummet Beiträge 9. Men vad många inte vet är att denna rörisolering har en annan fiberuppbyggnad än den traditionella.


Denna skillnad påverkar i hög grad isolerförmågan, som är cirka bättre för ISOVERs rörskålar än för böjbar rörisolering. Spara energi och isolera dina rör med isolering av yrkesmannakvalité.

Det förhindrar värmespill, kondensbildning och sönderfrysning. Energiförlusten i en meter oisolerat värmeledningsrör kan motsvara energikostnaden för en vanlig glödlampa. Med vår kvalitetsisolering kan du spara mycket pengar! Tommy Sigfridsson visar hur han isolerat rören hemma i sitt eget pannrum.


Det finns pengar att spara genom att isolera sina rör , säger han. I nästan alla pannrum jag fått förmånen att titta in i, inkl mitt eget, så glänser de blanka kopparrören omkring vp. Ofta är det varmt och skönt också och jag undrar om det inte är vettigt att isolera rören för att undvika värmeförluster och mer effektivt transportera värmen dit den ska, till radiatorerna alltså.


Insul Tube rörisolering Av syntetiskt cellgummi.

Kabi Gluemaster limkanna. Rockwool Universalrörskål med tejp. Jag köpte färdig rörisolering och det var fascinerande och se vilken skillnad det gjorde på hur länge värmen räckte och hur mycket mindre ved det gick åt. Jag har en hel del oisolerat än.


Teknisk isolering , rörisolering, ventilationsisolering finns numera på en egen sida. Samtliga fabrikanter har beräknings-program på sina hemsidor. Isover har också en jämförelse mellan flexibel rörskål och fast rörskål. Pengar man kan ha roligt för. Som synes på denna bild så är samtliga rör från och till pannan oisolerade och jag funderar på varför, borde man inte isolerat dem när man installerade pannan.


Ska man isolera själv kanske för att få ner värmesrtålningen från pannan? Det ser likadant ut i mitt pannrum , ingen isolering runt rören. Utmärkt till rör och kanaler. Problemet när man inte har kontroll på värmeförlusten är att värmen kommer ut på fel ställen och vid fel tidpunkter, exempelvis i pannrum som kan bli rejält varma av den anledningen.


EI även tändskyd- dande beklädnad. Den vanligaste brandisoleringen är stenullsbaserad mineralull. Stenull står emot brand bättre än glasull. Väggkonstruktioner med träreglar.


Pannrum Intilliggande pannrum.

Måste bara meka bort oljepannan, miljarder med rör och även en del sotningsverktyg. Spontant tänkte jag isolera rören för att ordna problemet och även minska energiförbrukningen (marginellt). Däremot om man har en kulvert in från ett fristående pannrum så får ju vattnet cirkulera genom en slavberedare inne i huset. Tjärbildning i skorsten på grund av felaktig eld- ning eller eldning med fuktig ved.


Bristfällig och felaktigt installerad eldningsut- rustning. Ladda ner royaltyfria Rör i ett pannrum. Moderna pannrummet utrustning. Hög effekt panna brännare.


Varje lantbruk drabbas statistiskt minst en gång vart 20:e år av brandskada. Härtill kommer alla de brandtillbud som årligen inträffar men som aldrig kommer till räddningstjänstens eller försäkringsbolagens kännedom. Uppvärmning orsakar varje år en stor andel av dessa brandskador.


Rörinstallationerna kan delas in i kallvatten, varmvatten, avlopp och värmeledning. På landet kan man förlägga pannrum med tankar till ett närliggande uthus, och gräva ned en enkel kulvert till bostaden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg