fredag 28 november 2014

Solvärme fläkt

En axiell fläkts kapacitet, det som står på fläktetiketten, är dess friblås - d. Om en axiell fläkt exempelvis används för att suga luft genom en luftsolfångare, sjunker luftflödet dramatiskt. För fritidshus, helårsboende och källaren. Under solvärme -luft finner ni vårt sortiment av solvärme.


Solvärmepanel absorberar solens värmestrålning och blåser in uppvärmd luft via en 12V- fläkt som är integrerad i solvärmepanelen. Det gör att du automatiskt får in den uppvärmda friskluften som gör inomhusmiljön torrare, varmare, fräschare, samt håller fukt och .

SolarMagic luft- solvärme är ett utmärkt val för att förbättra ventilationen, hålla torrt och värma byggnader. Läs hur du med en liten investering kan ta tillvara. Solen kan under vintern ändå driva en fläkt som blåser in en stor mängd torr och lätt uppvärmd luft in i byggnaden. Den torra, friska och uppvärmda luften tas från . En luftsolfångare ger varm luft, varm frisk luft blåses in mha en fläkt.


Luftsolfångarsystem monteras i de flesta fall på vägg mot söder. Ger varmt vatten, monteras i de flesta fall på taket mot söder. Kräver yttre elström till . Hur fungerar en luftsolfångare?

Solens strålar ger värme i solvärme -panelen och elektrisk ström i solcells-panelen. Som i sin tur värmer den luft som finns i luftsolfångaren. Den uppvärmda luften i solfångaren transporteras sedan ut från luftsolfångaren till det utrymme som skall värmas med hjälp av en fläkt. Att bygga en luftsolfångare är ett perfekt hemmaprojekt men den kan även köpas helt färdig att installeras hos till exempel Byggmax.


Eftersom vi använt kanalplast istället för glas, har kanalplastens bredd fått bestämma solfångarens höjd. Den kanalplast vi valt är mm tjock och den . På denna och följande sidor kan du se hur jag med mycket enkla medel bygger en luftsolfångare av gamla ölburkar. Den ger idag ett rejält värmetillskott till befintlig uppvärmning.


Enda driftkostnaden är en 65W fläkt , vilket får sägas vara försumbart i uppvärmningssammanhang. Här har vi samlat alla våra Solvärme från kända och klassiska VVS-tillverkare. Välkommen in till en riktig VVS-leverantör! Luftsuget och lufttryckning i bostaden sker via fläktar som drivs av solceller. När inomhus luftintaget är stängd sugs friskluft uteluft i panelen.


Inneluften cirkulerar i solfångaren och värms upp omoch om igen. På framsidan sitter en stor solcell som omvandlar solens strålar till värmeenergi och på baksidan finns två hål där den ena innehåller en fläkt som även den drivs av solcellen. Denna fläkt suger upp den kalla inomhusluften och låter den cirkulera i solfångaren och ut ur det andra hålet kommer då ut varm luft . Ny fläkt med mer luftflöde som ger en ännu bättre ventilation. Den nya fläkten är även 4db tystare jämfört med den gamla modellen.


Solcellerna har en högre verkningsgrad och effekt för att kunna driva den kraftigare fläkten.

Gratis värme och ventilation. Mycket enkelt, billigt och miljövänligt alternativ. Den består av en träram, på vilken ett fönster sätts fast. Där emellan placeras trapetsplåt, en svart veckad plåt.


Den varma luften som bildas i solfångaren leds in i huset genom ett spirorör och dras in med hjälp av en liten fläkt. Välj ut ett fönster som du ska använda. Istället för vatten leds via en fläkt luft förbi den varma delen i solfångaren. Fläkten drivs av solceller. Luften värms då upp och blåser in i det utrymme man valt att installera.


Den varianten som finns tillgänglig här baseras på en . Värmen blåstes ner i stenlagret genom en drän-slang och då fläkten stannade kom den sakta tillbaka. Sommarens överskottsvärme blåstes sen även ner i stenarna. SolarVenti är en luftsolfångare för ventilation, avfuktning och värme. En panel som absorberar solvärme värmer luft som trycks in i byggnaden med hjälp av en solcellsdriven fläkt.


Systemet är helt oberoende från extern strömkälla och kan installeras i princip överallt där solen kan lysa på panelen. Panelen monteras vanligtvis på väggen. Takmontage förekommer, men är . Exemplet ovan visar vad som kan hända om man felaktigt placerar en solfångare vars fläkt styrs av en solcell för att skydda ett ouppvärmt område, såsom en krypgrund. Genom våra undersökningar har vi kunnat konstatera att det är omöjligt att använda solfångare på en krypgrund såvida man inte arbetar med styrd .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg