torsdag 9 april 2015

Avstängningsventil vattenledning

Jag har gamla avstängningsventiler på mitt inkommande vatten som inte fungerar som de ska, utan det smiter förbi vatten även när de är stängda. Vill man istället reglera flödet så används med fördel våra reglerventiler. LK 5ThermoFill påfyllnadsventil vinkel kläm 15. Ventilen har integrerad avstängning med kulventil och backventil, vilket säkerställer öppning även vid låga differenstryck.


Ventilen kan även användas som avstängningsventil i tappvattensystem.

En vattenledning avstängningsventil tillåter vatten att vara avstängda för ett helt system på ett bestämt ställe. På grund av ombyggnad eller andra överväganden som du kanske vill flytta vatten avstängningsventil till en annan plats, utesluta behovet av den gamla ventilen. Här är de steg du bör ta att ta bort den ventilen. VA-systemets vattenledningar samt tillhörande anordningar, t. För vattenledningar upp till och med 90mm.


Observera att kontrollerbar backventil och avstängningsventil ska vara monterat vid öppning av vatten. Vid omläggning av vattenledningar inne på fastigheten ställer NSVA krav på att det ska vara en hel vattenledning , utan några skarvar från servisventilen i gatan fram till vattenmätaren. Bilden visar ett exempel på en mätarplats som är godkänd.

Avstängningsventi- ler finns, både före och efter vattenmä- taren. Inkommande vattenledning. Vattenmätar- konsol saknas.


Andra vattenanslutna apparater, till exempel ismaskin eller kaffebryggare, ska ha avstängningsventil med lätt åtkomlig manöveranordning. Anslutningsrör för vatten eller avloppsslang från . Aplicera teflontape på de vinklarna. Skruva fast ¼” vinkel på filterhållarens vänstra sida (märkt ”in”).


Avloppsledningar brun stripe. Som tryckavloppsledning används PE-rör. Till avstängningsventilen används teleskopisk spindelförlängare med.


Ta reda på var ventilerna är placerade så att du snabbt kan stänga av vattnet om olyckan är framme. Om något dolt rör i rörfördelningsskåp skulle börja läcka rinner läckagevattnet ut genom ett rör som . Ledningarna läggs företrädesvis i ena väghalvan där vattenledning alltid placeras närmast kvartersgräns. Minimum vägområde ska vara 6m brett.


I övrigt ska utfyllnad utföras enligt AMA Anläggning. U-område och servitutsområde . Reducerventil för tryckreducering i vattenledningar.

Levereras med stycken manometrar 0-bar samt stycken avstängningsventiler för tryckavlastning av manometrarna. Utrustad med en balanserad kägla vilket gör den okänslig för varierande primärtryck samt ger ett stabilt sekundärtryck. Att dra ny vattenledning , t ex till tvättställ eller WC-stol, går som smort med Koppla -sortimentet.


Läs först igenom instruktionen nedan, tänk igenom. När avstängnings-ventilerna monterats och . Hur ansluter du till kommunalt VA? Undrar du över din vattenmätare? Vilken hårdhet har mitt vatten? Här har vi samlat de vanligaste frågorna om vatten och avlopp.


Lossa muttern som håller filterbehållaren på. Man kan också sätta kulventiler mellan blandaren. Tvättmaskinen ska anslutas via en avstängningsventil. Om du har kommunalt vatten skall det även . Servisledning för dricksvatten, med avstängningsventil i förbindelsepunkt m utanför tomtgränsen.


Dräneringsbrunn med pump som är försedd med larm vid driftbrott. Bräddavlopp till servisledningen för spillvatten. Lägstanivå = m över vattengång i förbindelsepunkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg