måndag 13 april 2015

Installera kassett i öppen spis

Dock så är både eldstadsutrymmet och rökkanalen så stora, så att. Montering av kassett i öppen spis. Spisinsats eller braskassett i öppen spis - Bra tips när du ska köpa och. Den ökar energieffekten markant, utan att ta bort den härliga känslan av att ha en vacker öppen spis.


En kassett kan även användas som grund för att själva skapa den sanna drömspisen.

Samtidigt ges en effektiv . Att installera en Kamininsats i den öppna spisen gör att man behåller mysfaktorn samtidigt som man ökar effektiviteten. Det går bra att göra själv men installationen skall besiktigas av din sotare. I samband med kamininstallationen passar det bra att se över sin rökkanal och är den i behov av en renovering så är det en fördel . Våra spiskassetter är tillverkade av genuint gjutjärn och passar alla typer av öppna spisar. Köp en snygg spisinsats till en öppen spis.


Här på Kaminbutiken hittar du spiskassett som du enkelt kan anpassa till din öppna spis.

Med en kassett kan du få en grund för att själv skapa din drömspis . Installera kassett i öppna spisen. Att sitta hemma framför en öppen spis är det många som drömmer om, men kanske avstår från då det kan vara mycket energislukande att ha en sådan hemma. Det beror på att värmeenergin försvinner tillsammans med den uppvärmda inneluften genom rökkanalerna. Kassetter och insatser för öppen spis.


En vanlig öppen spis suger ofta åt sig lika mycket värme som den producerar - det finns till och med risk för att huset blir kallare. Genom att installera kassetter och insatser för öppna spisar ökar eldstadens effektivitet ordentligt. En insats eller kassett för öppen spis gör ditt eldande både . Vi har tänkt montera in en kassett i vår öppna spis i stugan. Första tänkte vi knacka ner hela skiten och sätta in en Tulikivi eller nått.


Funderar du på att installera en braskamin eller annan typ av. En öppen spis är drömmen för många. Men energiförbrukningen rimmar illa med dagens miljömedvetenhet. En lösning kan vara att installera en kassett.


På 70-talet, när världen drabbades av en energikris, lanserades många lösningar för att spara energi på olika sätt.

En av dessa var spisinsatsen,. Om du endast installerar en braskassett i befintlig öppen spis eller ansluter till en befintlig skorsten, krävs inga övriga handlingar utöver ifylld anmälansblankett. Ta istället tillvara värmen och installera en gjutjänrskassett. Byggnadsnämnden får göra bedömningen att en anmälan inte krävs när.


Vi säljer och installerar kaminer och skorstenar i hela Stockholms län. Att sätta in en spiskassett i din öppna spis är en fantastisk investering. Du förvandlar då en öppen spis till en effektiv eldstad som ger ett rejält värmetillskott till din bostad. På marknaden finns idag ett flertal kända fabrikat av kassetter och kamininsatser av vilka bl a kan nämnas Keddy, Jötul och Contura. För eldstad som braskamin, öppen spis , vedspis, kakelugn, braskassett, värmepanna (pellets, ve olja etc), ändring av skorsten eller liknande anordning för eldning gäller följande!


Särskilt att beakta är att anmälan skall lämnas in tre veckor innan arbetena påbörjas. Innan du påbörjar arbetet bör du kontakta . Om du vill installera en ny eldsta skorsten eller rökkanal så krävs det en anmälan till kommunen innan du får påbörja ditt bygge. Lika så måste du göra en anmälan ifall du sätter in en kassett i en tidigare öppen spis eller byter ut brännaren i en oljepanna mot en ved- eller pelletsbrännare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg