onsdag 15 april 2015

Värmepump utan utedel

Unico är luftvärmepumpen utan en utomhusdel samt är en kombinerad luftvärmepump och luftkonditionering. Unico ger dig en behaglig temperatur året om. Såg denna luftvärmepump på nätet idag. Men hur bra är den jämfört med traditionella varianter (med utedel)?


Vad jag kan se har den ett cop värde på 20. Någon som har erfarenhet av denna?

JUST NU HAR VI KAMPANJ PÅ ICOOL, BÅDE VÄGG- OCH GOLVMODELLEN! Hydrobox som kan kopplas till exempelvis befintlig ackumulatortank, vedpanna etc. Monoblock, en värmepump utan innedel som kopplas direkt på vattenburna system via utedelen. Möjlighet till comfortkyla via fläktelement. Kan installeras tillsammans med varmvattenberedare (tillbehör).


Köra Nibe VVM3utan utedel ? Beställ offerter hos oss på GreenMatch - helt utan kostnad och förpliktelser! De flesta luft-luftvärmepumpar fungerar ner till -15°C, men redan vid ett par plusgrader börjar is bildas på värmepumpen. Det väsentliga är att värmepumpens utedel placeras så nära innerdelen som möjligt.

En luftvärmepump fungerar vanligtvis ner till en temperatur på -grader. Det finns många fall där luftvärmepumpar fungerat väldigt bra i betydligt kallare temperaturer, till och med ner till -grader i testmiljöer. UNICO Inverter HP är en luftvärmepump utan utomhusdel. Värmepumpen är resultatet av inverterteknik applicerat på luftkonditionering, den första någonsin.


Det bästa är att arbeta med ett stenparti eller växtlighet runt värmepumpen , så att den får skydd men utan att blockera utblåset. Se bara till att du inte använder dig av känsliga växter för det ändamålet. I luftstråket som bildas framför en luftvärmepumps utedel påverkas nämligen klimatet, så välj hellre lite . Om vi börjar på utsidan så är det viktigt att hålla löv och annat skräp borta från värmepumpens utedel. Men gör aldrig några ingrepp inuti själva utedelen utan att kontakta din installatör först. Bryt strömmen till värmepumpen och plocka försiktigt bort synligt skräp med skyddshandskar, så att du inte skär dig . Inför hösten och högsäsongen för värmepumpar har e-klok.


Bilden nedan visa att det finns ingen utedel till Unico Inverter, utan två cirklar med galler. Revolutionerande enhetsaggregat med kyla och värme i en och samma enhet. Värmepump och luftkonditionering i en och samma minimala design utan utedel sparar plats och kräver ingen installatör - perfekt för kontor, moduler, attefallshus och flera andra rum dit du inte önskar koppla ett större aggregat med skrymmande . Utförande, utan varmvattenberedare.


Tillverkarens produktsida, - . Användning av fjärrkontrollen. När enheten är ny krävs det att en tunn plastfilm tas bort från batteriet, detta görs genom att dra i den utåtstickande plastbiten .

Dock handlar det inte om spridning av mögelsporer från utedel till innedel, utan om mögel på grund av kondensvatten. Luftvärmepump gör krypgrund fuktigare. Värmepumpen avfrostar via reversering vilket betyder att värmepumpen under avfrostning fungerar som en kylmaskin men utan att den blåser ut kalluft.


Istället tas den överskottsvärme som finns i innerdelen av värmepumpen och används för att frosta av utedelen. Detta sker genom att överskottsvärmen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg