tisdag 28 april 2015

Fixa skorsten

Skorstenen är på ett sätt husets hjärta. Den för bort rökgaser, fukt och ”gammal” luft. Sköter du skorstenen på ett riktigt sätt kan du under många år undvika en . Väder och vin höga och låga rökgastemperaturer, sättningar och kondens gör tillvaron tuff för din skorsten.


Skadorna kommer även smygande – det börjar med en liten spricka som växer och blir fler. Snart börjar skorstenen bli farlig – risken för brand ökar och för att giftiga gaser kan tränga ut i .

Vi finns i hela Sverige och vi kan skorstenar. Surfa in på vår sida och hitta en skorstenshantverkare nära dig. Vi utför renovering av skorstenar: murning av skorsten , fogning av skorsten , glidgjutning av skorstenskanaler och montering av skorstensskydd och eldstäder. Besök gärna vår webshop med högsta kvalitet skorstensrören till överraskande låga priser.


Vi älskar att hjälpa dig! En murad skorsten åldras och skadas, och därmed blir den också både brandfarlig och benägen att läcka giftiga gaser. Tyvärr tror många fastighetsägare att skorstenen är säker och under uppsikt av sotaren – inget kan vara mer fel, eller bara delvis . Jan SV: Fixa skorsten som läcker.


Sedan beror det på hur man eldar o hur höga rökgastemperaturerna blir.

Dec Utdömd skorsten vad göra? Jan Renovera skorsten : avknopping från Ersätta elspisen med vedspis. Dec Reparera murstock, motståndare till stålrör. Eller din öppna spis behöver konverteras till inbyggnadskamin. Något som tillför huset ett stort värde.


Om man ska installera en fristående braskamin eller inbyggnadskamin och inte har en skorsten , så kan det bli en dyr historia. Har man en fungerade och godkänd . Har en skorsten som inte är tätt och som dessutom är förkort, den måsta förlängas ½ meter. Sätta insatsrör i skorsten till kakelugn. Jan Fixa skorsten efter ny insatsrör, bygga till skorsten.


May Ränndal rakt på skorsten - fixa själv? Vi visar även hur du bygger en ny skorsten. Dec Att skaffa skorsten till huset är lättare än man kanske tror. Men gör valen i rätt ordning: Eldstad först och skorsten sedan!


Sep Fast du kanske inte tänker på den så mycket i vardagslag bör du försöka förstå dig på din skorsten. Andra orsaker kan vara en för låg skorsten , hinder i skorstenskanalen eller en alltför trång rökgaskanal. Vi hjälper till att undersöka orsaken och att föreslå lämplig lösning på problemet med dåligt drag, I vissa fall betyder det att någon typ av rökgasfläkt monteras på toppen av skorsten för att ge ett bättre drag i kanalen. Om den bara är otät längst upp så kanske det räcker att fixa den biten?


Det är troligtvis bara översta biten.

Vad kan det kosta att ta hit en sotare för spekulation? Det spelar ingen roll om du ska bygga nytt eller reparera din gamla skorsten. Pris på renovera skorsten.


En fråga som ofta kommer upp är vad det kostar att renovera skorsten. Många vill ha ett fast pris på en skorstensrenovering, men det är i de flesta fall väldigt svårt att säga. Då av den anledningen att varje skorsten är unik och framför allt är varje skorstensproblem unik.


Det kan röra sig om allt från . Tänkte bara höra om någon har erfarenhet av glidgjutning av skorsten. Antingen om ni gjort det själv eller om ni tagit in skorstensrenoverare att göra det. Har totalt kanaler på 5-meter ungefär. Jag pratade med en firma, de ville sätta in flex -slang. Men skorstenen hade även lösa stenar så totalt skulle det . Använd vår tjänst för att skapa en förfrågan och få prisförslag från flera företag inom rätt område.


Laga skorsten till rätt pris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg