torsdag 30 april 2015

Glödstift pelletskamin

KMP Mysinge och Solhaga - Erfarenheter någon? Glödstift till KMP - Pellx PX20. Pelletskamin-KMP-Ariterm-Reserv. Så jag tänkte höra om någon kan tipsa om något billigare som kan fungera?


Elementet ska få plats i ett rör som är ca 20mm i diameter.

Har fått tag på några begagnade glödstift från en dieselbil . Till: Kamin Ksom redan har tändelement. Till kamin med glödstift krävs ombyggnadssats med art. Läs igenom bruksanvisningen.


Den integrerade elektriska tändningen består av ett glödstift (nr på elschema) som hettar upp en luftström vilken. Nu är det så här att glödstiften är hela det har vi mätt. Transformatorn är hel det har vi också mätt.

Köpte ett hus för knappt ett år sedan, fick en pelletskamin Kpå köpet. Hade problem hela vintern och nu närmar sig säsongen. Allt är välkommet, har funderat på ett ombyggnadspaket, då får man gjutjärnskopp och PTC-tändning, nu har jag glödstift.


Quadra Fire Santa Fe pelletskamin. Lägg till i varukorgen Antal. Boka gratis hembesök med diplmerad energivägledare. Tänkte höra om det finns någon som kan hjälpa mig med mina problem.


Pratade med den lokala återförsäljaren förra veckan ang. När en pelletskamin skall starta upp är den inställd att försöka ett antal minuter, vanligtvis uppåt minuter. Detta värde kan oftast ändras. Att kaminen har startat känner den av genom att rökgastemperaturen överstiger ett inställt antal grader d. Rökgången ska vara ogenomtränglig för.


Programmeringsinställning effekt. Instruktioner på svenska. Kontrollera att glödstiftet fungerar.

Rökkanalen eller skorstenen är blockerad. Exempel på installation av pelletskamin. Se föregående instruktioner. Den verkar mkt strömsnålare också, den här har keramisk tändning i stället för gammaldags glödstift.


Jag satte dessutom den nya ljudämparen i serie med den gamla som var från en mikuni. Så på utsidan låter det nästan ingenting. Kan rapportera mer hur den skött sig senare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg