onsdag 15 april 2015

Jämför elförbrukning

Om du vill ha hjälp med att se över din elförbrukning eller diskutera alternativa uppvärmningsformer så kan du kontakta den kommunala energi- och klimatrådgivaren i kommunen där du bor. Vill du jämföra din förbrukning med någon annans bör års- eller dygnsförbrukningen jämföras. Många är elslukarna som omger oss. I en normalvilla räknar man med att cirka av husets totala el-förbrukning är uppvärmningskostnader, resterande är övrig elkonsumtion för belysning, maskiner m. Du funderar kanske på att byta ut, eller har kanske redan bytt, de gamla föråldrade elradiatorerna mot moderna .

Ibland kan energi- och elförbrukning kännas som en hel vetenskap. Inte minst när man söker energirådgivning stöter man på begrepp som man inte har hört tidigare och får frågor som man kanske inte riktigt kan svara på. Därför har vi samlat en kort guide där vi går igenom normalförbrukningen i en villa . Elpriskollen drivs av myndigheten Energimarknadsinspektionen (Ei). Jämför Sveriges elbolag och sänk din elräkning - spara pengar och byt elavtal idag hos Compricer!


Hitta bästa elavtalet för dig. Elektrisk energiförbrukning mäter hur mycket el man effektivt klarar av att konsumera av det som produceras i ett kraftverk. I mätningen har man dragit av det som går bort i transmission, distribution och den energi verken själva använder.

Detta är alltså ett mått på förbrukning i kilowattimmar per invånare. Han jämför kanske med föregående faktura. Eftersom fakturan avser verklig förbrukning senaste eller de två senaste månaderna måste man vara väldigt försiktig med en sådan jämförelse , speciellt om man har elbaserad uppvärmning.


En annan orsak till högre kostnad kan vara att du helt enkelt ökat din elförbrukning. Se om du har normal elförbrukning och jämför med genomsnittet i Sverige. Köket är för många hemmets hjärta.


Eftersom det här finns gott om apparater som drar mycket energi finns här stora möjligheter till energibesparingar. Det finns många goda råd på hur man kan sänka sin elförbrukning och några av dom har vi samlat här eller beställa en energianalys. Jämför elpriser hos de olika elbolagen redan idag. Därför är det viktigt att jämföra elbolag och jämföra elpriser så ni vet vart ni kan få billigare el ifrån och vilket företag ni bör välja.


I en lägenhet behöver man sällan bekymra sig så mycket över elförbrukningen då det oftast endast rör sig om ett par 100-lappar i elräkning varje månad. Men det finns andra sätt att spara pengar på, exempelvis genom att se över ditt elavtal, beräkna din elkostnad och elförbrukning under ett år kan du spara tusentals kronor i elkostnader. Elförbrukning lägenhet kontra villa. Ett tips är att räkna ut elförbrukningen för ditt hushåll, då vet du . Hej, Har funderat lite över vad en normal elförbrukning för en villa är. Fast eller rörligt elpris – det är den ständiga frågan när man jämför elavtal.


Vilket elavtal du väljer kanske bara verkar som en smaksak, men faktum är att olika elavtal passar olika bra för olika personer.

Ett fast avtal skyddar mot prishöjningar, men kan också kosta dig mer om det rörliga elpriser . Ugnar har olika volym - jämför därför elförbrukningen per omgång, vilken motsvarar elförbrukningen för tillagningen av en stek. Diskmaskinen förbrukar mindre el och vatten än om du handdiskar, oavsett om du sköljer under rinnande vatten eller diskar i balja. Däremot blir diskkostnaden högre, eftersom maskindiskmedlet . En kilowattimme (kWh) är det mängdenhet som används för att jämföra priset på el. Det är även ett mått på energi.


En av de största dolda strömtjuvarna är standby-läget som blivit allt mer vanligt för olika apparater. Detta mellanläge, varken av eller på, slukar ström motsvarande av landets årliga elförbrukning , eller ca 5kWh i ett normalhushåll. Alla, Fast pris månader, Fast pris år, Fast pris år, Fast pris år, Fast pris år, Fast pris år, Rörligt pris år, Rörligt pris löpande, Mixavtal år.


Din elförbrukning per år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg