onsdag 8 april 2015

Ec fläktmotor

Funktionen för att varvtalsreglera en fläkt med EC -integralmotor från ebm-papst ingår redan i den integrerade styr- och drivelektroniken. Varvtalet styrs enkelt med t. Den höga verkningsgraden bibehålls över hela varvtalsområdet 0-1 liksom motorns långa livs-längd. EC -fläktar är mycket energieffektiva och är enkla att reglera. De kan varvtalsregleras steglöst för att matcha luftflödesbehovet.


För samma luftflöde förbrukar de avsevärt mindre energi än fläktar med AC-motorer.

Vid varvtalsreglering är EC - motorns . Skillnaden man ofta pratar om är att en EC -motor är mer energisnål och tystare jämfört med den konventionella AC-motorn. Fläktmotor till samtliga Heru FTX aggregat. Henrys eQfläktmotorer sparar upp till av energianvändningen vid byte från AC-fläktmotorer. De har olika C-C-mått, mm och . Energieffektiva EC -motorer med fläkt.


Kanalfläkt Systemair Prio 1EC Kanalfläkt Prio 1EC från svenska Systemair. Kanalfläkt K 1EC från Systemair Vår nya storsäljare är mycket energieffektiva och är enkla att reglera. En fläkt är en konstruktion avsedd att förflytta gas.

Vid rotation av bladen uppstår ett undertryck på ena sidan och motsvarande övertryck på den andra sidan, varpå gasblandningen sätts i rörelse. Enklare fläktkonstruktioner används ofta för kylning, till . Det bör gå, jag gör det med LEDen på min fläkt. Styr även min externa EC - fläktmotor via KNX. Belysningen är ansluten via ny dimbar led-driver med 230V till en Theben dimaktor.


Det jag förlorat är att kunna styra från de inbyggda knapparna i kåpan. Fläkten styrs med analogaktor 0-10V. EC -fläktmotorer i universalutförande och behändig blisterförpackning.


Ersätter merparten av de universalmotorer som finns på marknaden. E:Control är en resurseffektiv motor som levererar bra effekt utan att kräva mycket energi. Detta genom att likrikta strömmen i motorn, vilket bidrar till väsentligt ökar sugeffekten. Systemet är framförallt användbart tillsammans med kupor som är utrustade med LED-belysning, men . E:control är framtidens fläktlösning.


Genom att kombinera energisnål LED- belysning och en likströmsmotor, även kallad EC -motor, har vi utvecklat en lösning som ger en högre effekt till en lägre energiförbrukning. EC -motorn likriktar strömmen i motorn som klarar av en ljudlös varvtalsreglering och högre varvtal vilket ökar .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg