tisdag 14 april 2015

Fjärrvärme lund

Bor du i vårt fjärrvärmenät och är intresserad av att skaffa fjärrvärme ? Fyll i en intresseanmälan så kontaktar vi dig omgående! I centrala delarna av Lund arbetar vi nu för att ersätta samtliga fjärrvärmeledningar av betongkulverttyp. Under året kommer ca km kulvert att . När du skaffar fjärrvärme erbjuder vi en helhetslösning där vi också installerar din fjärrvärmeväxlare.


Det är över år sedan vi började bygga ut fjärrvärmenätet i Lund.

Den utbyggnaden har varit en av våra enskilt viktigaste satsningar för att minska koldioxidutsläppen och miljöförstöringen. Om du bor där det finns fjärrvärme kan du bli ansluten när som helst. Bor du nära ett fjärrvärmeområde kan en utbyggnad bli aktuell om det finns intresse från ett stort antal villaägare i ditt område. Om du bor långt ifrån ett fjärrvärmeområde rekommenderar vi ett annat uppvärmningsalternativ då installationen kommer att bli . Här kan du boka service på din fjärrvärmeväxlare.


Har du serviceavtal behöver du inte skicka in formuläret till oss, vi har redan planerat in ett besök hos dig. Fjärrvärme finns dessutom i Genarp och gas i Dalby. Arbetet med ledningen som ska koppla ihop fjärrvärmenätet i Dalby med Lunds huvudnät började i april och förväntas vara klart före årsskiftet.


Syftet är att ge Dalby miljövänligare fjärrvärme och bygga ut nätet i Dalby tätort.

I första hand är det skolor och andra fastigheter som ägs av kommunen som ska få . Underhållskostnader är en av anledningarna till att fjärrvärmen här är klart dyrast i Skåne. Idag finns det ett mindre fjärrvärmeverk i östra Dalby som drivs av biogaspannor. Det stora nätet i Lund omfattar 1mil ledningar och inkluderar även Lomma och Eslöv. I Dalby finns redan ett lokalt fjärrvärmenät som täcker ungefär halva byn.


Kraftringens pris för fjärrvärme. Det nya är att Lunds kommunala fastighetsbolag, LKF, och Lundafastigheter vill ha fjärrvärme till sina bestån och då räcker inte det lokala nätets kapacitet till. Men det kommer även att finnas stora möjligheter för vanliga hushåll att . Vi tar ansvar för att använda naturresurser så effektivt som möjligt genom att fokusera på lokala energilösningar som både skapar stora miljövinster och bidrar till en hållbar tillväxt i regionen. Projekt EVITA, som blir Sveriges största sammanhängande fjärrvärmenät, knyter samman fjärrvärmeverken i Helsingborg, Lund och Landskrona och kommer att effektivisera användningen av fjärrvärme. EVITA anläggs i samverkan mellan sydvästra Skånes tre största fjärrvärmeleverantörer: Öresundskraft i Helsingborg,.


Lågtempererad restvärme finns i stora mängder och kommer från olika typer av fabriker och anläggningar. I de flesta fall utnyttjas den inte alls i . Fordonsgas - elnät, fjärrvärme , fordonsgas, biogas, elförsäljning, elavtal, elföretag, energianvändning, energieffektivisering - företag, adresser, telefonnummer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg