onsdag 20 januari 2016

Bygga egen skorsten

Hej Jag vet inte om denna fråga har ställts tidigare, kikade runt en del men hittade ingen liknande tråd :) Jag har fått ett antal meter oisolerade. Ny teknik gör det enkelt att bygga skorsten! Allt fler ser idag fördelarna med att komplettera sin värmeförsörjning med en lokal eldsta både för att sänka värmekostnaderna men också i trygghetssyfte i händelse av driftstörningar på den ordinarie värmeutrustningen.


Men många tvekar på grund av att det känns både svårt och dyrt med . Denna skorsten limmas av färdiga block, som isolerar så bra att de kan placeras dikt an mot en träkonstruktion.

Du behöver inte vara murare. Tanken var väl att bygga ersättningen för fönstret i en skiva av nåt brandsäkert material, grejen är ju den att man inte riktigt har koll på hur långt ifrån allting ska vara för att det inte ska finnas nån brandrisk, vissa påstår 50cm från vägg för både kamin och skorsten men det känns lite mycket, sen om . Det jag undrar är: Varför skulle det vara fel eller farligare att tillverka en egen skorsten av t. Speciellt om man drar skorstenen genom väggen och utanför fasaden upp till taknock. Här finns allt man behöver veta för att bygga en egen skorsten. Därmed minskar risken för soteld.


Och någon huva sitter inte på skorstensröret. Många vill skydda sin skorsten från regn och snö.

Men den här typen av skorstenshuvor kan vara farliga, varnar brandkåren. Skorstensfejarmästare Anders Klinteroth har gjort hål i sin egen skorstenshuv och . Jag fann inte den information jag behöver. Flera andra kommer nog stå inför samma frågor.


Ser gärna att vi samlar lite svar här. Varje spis behöver egen rökgång. Jag kan välja mellan: mura . Det är reglerna, eller hur?


Vi ska bygga upp skorstenen och har nu en godkänd bygganmälan för göra det med vinklar ( grader, upp på vinden och sen ut på taket ). Förutom vår egen isolerade modulkorsten BIOMODUL erbjuder vi en mängd olika skorstensprodukter från välkända leverantörer såsom bl. Har du några funderingar kring isolerad skorsten , oisolerad skorsten eller insatsslang eller inte hittar det Du söker så ring oss gärna! Använd gärna vår mall för kontrollplan! Magnus monterar kamin och visar hur bygget av skorstenen går till inne i huset. Våra skorstenar passar de flesta kaminer och eldstäder på marknaden.


I en bastustuga är skorstensdragningarna nog så viktiga. Premodul skorsten får dras nära brännbart material och du kan välja mellan att ha den synlig eller bygga in den i ett .

I en bostad är det fullkomligt livsviktigt. I det ultimata fallet kan bastuugnen kopplas till en befintlig kanal i en murad skorsten som redan finns på plats. Det händer däremot ganska sällan.


Alternativet blir ofta att ansluta ugnen till en egen skorsten , som går den raka . Skorstenen har ett unikt innerrör för ökad säkerhet och som tar upp sin egen expansion vid värmeutvidgning. Bygga egen tältkamin Kök och brännare. Paketet är beräknat på en kaminhöjd med max höjd på . Jag har börjat leka med tanken att bygga en egen så kompakt tältkamin som möjligt. Men kom ihåg att använda skorsten även om det ska finnas modeller som förbränner precis alla rökgaser och därför anses kunna ha utlopp inomhus - man vill inte riskera . En minst lika viktig del som valet av kamin är valet av skorsten. Du ska tryggt kunna lita på att skorstenen på ett säkert sätt transporterar bort rökgaserna från din kamin.


Vår skorsten ger maximal säkerhet och är konstruerad och godkänd för de flesta biobränslen, och det bästa av allt är att Premodul gör det möjligt för dig att . Anslutning till eldstad kan göras när som helst och var som helst längs med murstocken, det gör att du kan bygga skorstenen nu och välja eldstad i efterhand. Högisolerande pimpsten i både mantel och foder samt en luftspalt ger en väl isolerad skorsten utan risk för överhettning. Egen kunddesign och tar lite plats.


Bastuskorsten av oisolerade rökrör, alla delar i rostfritt inkl regnhatt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg