onsdag 13 januari 2016

Luftfuktighet astma

Høy luftfuktighet vil kunne danne grobunn for vekst av mikrobiologiske organismer som sopp, midd og bakterier. Dette vil så kunne gi helseplager fra slimhinner i nese, hals og lunger. Fukt og muggsoppskader kan gi økt forekomst av astma , flere og verre luftveisinfeksjoner og generelle plager som . Noen personer med astma sier at symptomene forverres av høy luftfuktighet , mens andre har det bedre med høy luftfuktighet , eller sier de puster bedre etter regnvær. Symptomene kan variere avhengig av luften som pustes inn.


Tørr luft gir for eksempel mindre avkjøling av slimhinnen enn luft med høy luftfuktighet ved samme temperatur.

Dermed får du kanskje ikke astmasymptomer når du er på fjellet i minus to kuldegrader, men reagerer hvis du er ved kysten i tre . I starten fikk jeg pusteproblemer ved høy luftfuktighet , kulde og anstrengelser. Luftrenare och luftfuktare kan lindra besvären hos personer som lider av astma eller allergi. Astma - og Allergiforbundet . Dessa apparater kan göra din vardag mer behaglig då astman eller allergin är som värst.


Skadelig også for oss mennesker. Det kan gjøre at vi blir tørre i halsen og kanskje mer utsatt for forkjølelse. Lav luftfuktighet , høye partikkelmengder i inneluften kombinert med litt høy innetemperatur .

Jeg får problemer med å puste i badstuer. Vil det arte seg på samme måten i land med høy luftfuktighet ? Kunne gjerne tenkt meg en tur til Thailan men vet. Man kan kompensere for noe ved godt renhold.


Dette kan gi helseplager fra slimhinner i nese, hals og lunger. Tørrmopping og støvsuging vil hjelpe, påpeker Mysen. Det føles som det ikke kommer nok luft inn. Men som sagt det er ikke alltid dette problemet oppstår.


Vid skärmarbete och arbete där man talar mycket är torr luft besvärande och en hälsorisk. Torr hals, hes röst och ihållande hosta är symtom på för torr luft. Alle typer av luftforurensning som irriterer huden vår og de øvre luftveiene kan faktisk medføre at inneluften føles tørr.


Jeg har hørt at høy luftfuktighet kan være en fordel for enkelte personer, for eksempel mennesker med astma og andre luftveisproblemer. Under et astmaanfall er det viktig å kunne puste . Tiltak: Det er stort sett enighet om at introduksjon av kjæledyr etter at barnet er ett år er en risikofaktor for allergiutvikling og astma. Ekstremt lav luftfuktighet bør unngås av hensyn til problemer med bl.


Og i tillegg kan vi ta med støv og avgasser. Typiske helseplager som forbindes med inneklima er hud- og slimhinneirritasjon, hodepine, konsentrasjonsproblemer, tretthet og luktplager. Hos personer med luftveissykdommer og allergiske reaksjoner i luftveiene (allergier, astma og KOLS ) kan forhold .

Inneklima som mulig årsak til astma og luftveisallergi er et viktig tema. Formaldehyd dannes ved tobakksrøyking og ved andre forbrenningsprosesser. Fukten i sig inte kan spela en betydande roll i astma triggers. Men är fukt banar väg för andra astma triggers att frodas, såsom damm, kvalster och mögel. Luftfuktighet : s roll i astma skulle bidra till att förklara varför föräldrar rapporterar att väderomslag utlösa astma.


Lungefunksjonstesting påvirkes av eksterne forhold som man må ha kontroll over. Følgende testbetingelser anbefales. Relativ luftfuktighet ved . Dårlig inneklima med fuktproblemer, husstøv, kjæledyr og passiv røyking øker risikoen for astma og allergi. Passiv røyking kan både utløse astmaanfall og forverre tilstanden hos unger som allerede har astma.


Mengden som avgis avtar med tiden, men øker ved høye temperaturer og høy luftfuktighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg