tisdag 19 januari 2016

Solenergi bostadsrättsförening

Men de senaste åren har priserna sjunkit rejält samtidigt som verkningsgraden ökat. För bostadsrättsföreningar som vill börja producera egen el finns det en del att tänka på. Brf - skiljer sig något från andra fastighetsägare.


Beslutsfattare sällan professionella fastighetsförvaltare. Stor behov av kvalificerad vägledning och vikten att kunna upphandla kompetensen.

Nya skatteregler, investeringsstöd och sjunkande installationskostnader gör att solceller nu blir en ännu lönsammare affär för bostadsrättsföreningar ! I Sverige finns strax under en miljon bostadsrättslägenheter, vilket innebär att runt miljoner människor bor i en bostadsrätt. Det finns flera olika regler som rör solcellsanläggningar på . I en söderförort i Stockholm har grannarna fått en helt ny utsikt. På 2kvadratmeter av taket har den lilla bostadsrättsföreningen låtit lägga solpaneler, och nu hoppas de att trenden ska sprida sig i området. En solcellsanläggning består i huvudsak av solcellsmoduler, kablage och växelriktare.


I ett fristående system som inte är anslutet till elnätet har man också batteri med laddningsregulator.

All installation bör göras av en behörig elektriker. Som bostadsrättsförening kan ni söka investeringsstöd för solceller. Solceller till bostadsrättsföreningen.


Att sätta solceller på taken ger en direkt effekt på elräkningen samtidigt som BRF :en tar aktiv del i omställningen till en hållbar energiförsörjning. Vi har kunskapen och produkterna för just din bostadsrättsförening. Fler och fler bostadsrättsföreningar väljer att investera i solenergi. Brf Nåldydnan på Noachsgatan blir första bostadsrättsförening i Eskilstuna att investera i solceller.


Solenergi med HSB Södermanland. HSB Södermanland satsar stort på solceller i de egna fastigheterna och har idag en mängd olika anläggningar. Här kan du läsa om hur din bostadsrättsförening kan vara med.


Solel för bostadsrättsföreningar. De senaste åren har utveckling på solenergi gått rasande fort. Idag är det en lönsam affär för i princip vem som helst att satsa på solenergi. Inte minst för bostadsrättsföreningar.


Sänkta månadskostnader, stärkt miljöprofil och mindre sårbarhet för elprisökningar är bara några . Vi på Solkompaniet hjälper dig och din förening att komma fram till hur en satsning på solenergi kan gynna just er.

Investerar du i solceller har din förening egen solel i minst trettio år och ni blir mindre känsliga för framtida elprishöjningar. Bostadsrättsföreningen Träffen i Östersund har solpaneler på taket. Det skapar bra förutsättningar för grön el.


Målsättningen är att bli en grön förening. Yta: cirka m= 1kW toppeffekt. W avser toppeffekt och betecknas ibland kWp eller kWt. Ska inte förväxlas med kWh . Det är bostadsrättsföreningen Delfinen, som äger fastigheter på Brunflovägen och Nedre Vattugatan med totalt lägenheter, som för drygt ett år sedan beslutade sig för att byta ut den direktverkande elen mot fjärrvärme och solenergi.


Det här är ett av de mest flexibla system man kan ha. Brf Promenaden i Falun har bestämt sig för att minimera sina energikostnader under en lång period framöver. Lösningen heter solenergi och 2msolfångare av modell Big AR från Aquasol. Två solcellsanläggningar på en sammanlagd yta av 3kvadratmeter står nu klara att ge de boende.


SOLEL - EN BRA INVESTERING FÖR BOSTADSRÄTTER. Stora outnyttjade takytor är som gjorda för solkraftverk. Vi reder ut det för just din förening!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg