fredag 8 januari 2016

Ventil imkanal

Frånluftsventil, svartlackerad. Används vanligast i kök och badrum för att leda ut inomhusluften. Ventil i målad aluminium här imkanal eller väggmontage. Yttermått: B 1mm H 2mm.


Vid köp lägg till fraktkostnaden i varulistan. Här hittar du alla ventiler, ventilgaller, till- och frånluftsventiler och allt sånt du kan tänka dig.

Hittar du inte det du söker bland våra nytillverkade produkter, som finns här på hemsidan, så ta dig till Nackabutiken där det finns massor av gamla, nyblästrade att leta bland. Här visar vi dig alla produkter du behöver för att bygga din egen imkanal. Tilluft, överluft och frånluft. Det enklaste systemet är självdragsventilation. Det är till för enklare applikationer men dock ej att rekommendera som komplett ventilation i villor.


Vid rivning av kök insåg vi att nuvarande dragning av imkanal inte har varit optimal. Var får man tag i murstocksgaller för självdrag? Imkanal med ventil på gaveln?

Ventil till imkanal placeras lämpligen vertikalt nära tak ovanför spis och utförs med sådan konstruktion att . ROSETTVENTIL i gjutjärn med öppningsbar lucka. Konisk stos 120–1mm, yttermått 1mm. KLAFFVENTIL av gjutjärn, 1mm lucka.


Stos 1mm, yttermått 1mm. I muren ovanför vedspisen har det suttit en sådan där rektangulär lucka som svänger. En ventil som man kan öppna och stänga efter behag.


Fresh AB är branschledande inom tillverkning och försäljning av produkter och lösningar för inomhusklimat och ventilation. Våra produkter är utformade för att lösa alla tänkbara ventilationsbehov i ditt hem. Kvalitet och miljöhänsyn är viktiga ledord genom hela produktionskedjan. Ventilen är grundmålad men bör målas innan montering. Replik av gammalt orginal.


En klassiker i gamla hus och lägenheter när det gäller ventilation. Ett bra riktmärke för en god. Gör du detta minimerar du risken för brand i din spisfläkt samt imkanal samt att funktionen för att suga bort stekos blir tillfredsställande. Fel ventil i kök skall vara tallriksventil samt förbindelsekanal mellan ventil och murad imkanal ej är rensbar och ej ansluten till murad kanal (hänger lös) förbindelsekanal skall utföras av spirokanal.


Hej, Jag köpte i höstas en bostadsrätt. Allt verkade bra ända till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg