fredag 29 januari 2016

Skorsten uppsala

Den har orsakat ett av de senaste årens stora konstbråk i Uppsala. Djärv samtidskonst - eller störande och ful? Nu står den i alla fall på plats. Skorstensrenovering - skorstensrenovering, insatsrör, glidgjutning, skorstenstätning, kaminer, braskaminer, murning, eldstäder - företag, adresser, telefonnummer.


Skorsten - skorstenar, braskaminer, sotning, skorstensfejarmästare, skorstensrenovering, eldstäder, murare, murspisar, insatsrör - företag, adresser, telefonnummer. Jan Svenungssons utställning är ett oblygt försök att förse Uppsala med en meter hög skorsten.

Sebastian Johans hoppas att det lyckas. En konstnärlig gestaltning i form av en nitton meter hög skorsten kan komma att sticka upp i Tegnérparken i Uppsala. SVF AB Skorstensknuten i Stockholm och Uppsala - Vi kan allt om kaminer och skorstensarbeten.


Välkommen att kontakta oss redan idag! Offerter på kaminer och skorsten i Uppsala. Det finns ett stort antal olika kaminer att välja på.


Bland de vanligaste är braskamin, vedkaminer och pelletskamin. Vilken man väljer ska styras av ens planlösning och behov. Behov av skorstensrenovering?

Kontakta oss när du vill renovera skorstenen. Dags för underhåll av skorsten och eldstad? Eller är det kanske rentav redan gjort? Med sotarens statuskontroll och funktionsundersökning får du ett kvitto på hur din anläggning fungerar. Bra att veta för din trygghet, komfort och plånboks skull.


Vill du boka något av våra besiktningspaket? Förslag till kontrollplan. När du gör en anmälan för braskassett ska du bifoga följande handlingar:.


I Uppsala är han mest känd för sin skorstensskulptur i Tegnérparken i Luthagen. Men Svenungsson har en bred palett som nu visas på Uppsala. Den tioende skorstenen står i Tegnérparken. Tanken är att den miljondyra skorstenen på meter ska stå klar till hösten, men redan innan färdigställande har verket varit omdiskuterat.


Men snart är den meter höga skulpturen färdigbyggd. Turbinhallen grävdes ned till stora kostnader men även skorstenen fick en annorlunda utformning. Det normala var att man göt eller klädde in piporna så man fick en . Nyinstallationsbesiktning Har du installerat en ny eldstad eller skorsten så skall det göras en nyinstallationsbesiktning.


Det skall även göras en bygganmälan minst veckor innan byggstart till Statsbyggnadskontoret. Vid en nyinstallationsbesiktning går vi igenom handlingarna samt kollar att anläggningen är installerad . Sedan dess har debattens vågor gått höga i drygt ett års tid.

Parken avgränsas av Kyrkogårdsgatan, Ringgatan och Sibyllegatan. Parken är uppkallad efter skalden Esaias Tegnér men kallas i folkmun ofta för Giraffparken efter en girafformad rutschkana som tidigare fanns i parken. Huss AB är verksam inom Bran Skorsten i Uppsala.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg