måndag 18 januari 2016

Elräkning lägenhet

Fick precis i dagarna min elräkning , vet inte inte riktigt hur stor lya man har. Räkningen låg på 5spänn för ett kvartal, och det är rätt lågt imot vad den brukar ligga på. Vi bor i en lägenhet där vi inte betalar för uppvärming.


Vi har dock tvättmaskin och diskmaskin samt en plasma TV som vi misstänker drar mycket el. Jag tycker det är sjukt mycket och så högt har .

Hög elräkning för en lägenhet på kvadrat? Hur mycket brukar en elräkning ligga på? Lägenhet - Energikalkylen - Energimyndigheten energikalkylen. Energikalkylen är Energimyndighetens beräkningsprogram och hjälpmedel för hushållen att effektivisera sin energianvändning. Därför har vi samlat en kort guide där vi går igenom normalförbrukningen i en villa respektive en lägenhet.


Vi hoppas att ni har nytta av den. Eftersom uppvärmningskostnaden är den största kostnaden på din elräkning är det framför allt uppvärmningsalternativ som du bör se över. Här finns ett flertal olika .

Oavsett hur du bor tillkommer också hushållsel (som är all elkonsumtion utom uppvärmning). Nedan ser du hur ett hems användning av hushållsel (som är all elkonsumtion utom uppvärmning) kan fördelas mellan . Om din lägenhet värms upp av el och elen inte ingår i hyran blir förbrukningen hög och därmed även din elräkning. Ett elvärmegolv i till exempel badrum kan öka din elförbrukning kraftigt. Fick nu en elräkning för december och januari.


I en ful cirkel beskriver E. ON vad fakturan består av för kostnader. Vad är elkostnaden för en lägenhet på ca 90kvm per månad? Har förstått att det kan vara olika om värme ingår eller ej men det skulle vara kul att höra om kostnaden på ett ungefär. Tänker mig att det bor en familj med ett antal barn i lägenheten. Varför är min elräkning så hög?


Det kan ha olika orsaker. För det första är det inte ovanligt att en kund upplever att räkningen blivit dyrare men att den i själva verket är helt normal. Hur stor är en normalförbrukning av hushållsel per år?


Min elräkning är just elräkning , värme och vatten ingår ju i hyran. Ni som anger dessa struntsummor. Vår bostadsrättsförening har precis övergått till individuell mätning, och de portionerar nu ut elkostnaden på hyran.

Den är egentligen i två delar och kan komma från två olika bolag. Nu till frågan: förmodligen har de sista hyresgästerna stängt av el och vatten innan de lämnade lägenheten sista gången för månader sedan men de är så arga på tanten så det är svårt att få något som helst svar ur dem. Om det nu är så att de stängt av el och vatten för ca månader sedan, kan det . Ja det är tråkigt, men du har allt att tjäna på att ta tjuren vid hornen och gå igenom ditt elavtal – även om du bor i en liten lägenhet.


SvD Näringsliv tog en familjs elräkning för december månad till Konsumenternas energimarknadsbyrå för att få klarhet och vägledning i vad man kan göra för att påverka sina . När hyresgäster själva betalar för elen minskar elförbrukningen rejält. Den andra delen som avgör hur mycket du faktiskt kommer att betala varje månad på din elräkning beror på hur mycket el du spenderar. När du bor i lägenhet är det oftast elen för dina hushållsapparater du betalar, ex tv, kylskåp, lampor, tv-spel, hårtork. Den elen mäts i enheten kWh. Jämfört med personer som bor i villa är . Vad är en normal elförbrukning för en villa eller lägenhet i Sverige?


Alltid har svaret och berättar även vilka delar som förbrukar mest el.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg