torsdag 28 januari 2016

Luftfuktare för astmatiker

Luftrenare och luftfuktare kan lindra besvären hos personer som lider av astma eller allergi. Dessa apparater kan göra din. För en del astmatiker och allergiker kan en luftrenare som filtrerar bort partiklar och föroreningar i inomhusluften göra vardagen lite behagligare när sjukdomen är som värst. Ingen av modellerna har ingått i några officiella tester, eftersom att det helt enkelt inte genomförts några för luftfuktare. Det är viktigt att luften inte blir för torr.


Det här skapar ett inomhusklimat där framför allt allergiker och astmatiker kan andas bättre.

Har ingen erfarenhet av luftfuktare i barnrum, men hade själv svår astma när jag var liten och sällan mådde jag så bra som när vi var på badhuset eller när jag fick stå i en riktigt var och ångande dusch! Fuktig luft har verkligen funkat för mig så om det funkar för din dotter så tror jag på en luftfuktare till . De upptäckte att flera luftrenare faktiskt släppte ut ozon, som kan vara besvärande framför allt för astmatiker. De skriver även att det inte finns några luftrenare som tar. Men en luftfuktare kan orsaka fuktskador när den fuktiga luften når en kall yta och bildar kondens. Tips: En lägre temperatur ger intryck av.


Luftrenare tror jag inte på och luftfuktare är både ineffektiva och riskabla på grund av risken för bakterietillväxt. De överdrag som ska skydda.

Många faktorer kan utlösa ett anfall hos en astmatiker : infektioner, starka dofter, allergener, ansträngning och kyla är några exempel. Hur är det med kylan och våra . Många upplever torr luft som irriterande för slemhinnorna, den kan ge upphov till hosta och i synnerhet allergiker och astmatiker kan få besvär av luft med låg fuktighet. För att få ett bättre inomhusklimat är det därför bra att kompensera den torra luften med hjälp av en luftfuktare. Här hittar du ett stort utbud av luftfuktare , både kall- och . Tillsatsämnen är ofarliga för astmatiker.


Om man använder luftfuktare är det skäl att följa med luftfuktigheten med en hygrometer. Luftfuktare och luftrenare. Ibland räcker det inte att vädra bort alla dåliga partiklar som finns i luften, utan en luftrenare är det hjälpmedel som krävs för att filtrera bort dessa partiklar. Svenska Astma- och Allergilinjen skriver att när lidandet är som tuffast för astmatiker och allergiker, kan en kombinerad luftrenare och luftfuktare underlätta vardagen . Astma- och Allergiförbundets rekommenderade produkter ska ses som en vägledning för konsumenten i sökandet efter produkter som är bra ur allergisynpunkt.


Vårt sortiment består bland annat av luftrenare, luftfuktare , avfuktare och luktsaneringsaggregat (ozonaggregat). Våra egna svensktillverkade luftrenare och ozonaggregat, marknadsförs under varumärket Airmaster. Vissa studier antyder att en luftfuktare även kan hjälpa till att minska mängden influensapartiklar i luften, men det är inte tydligt vetenskapligt belagt ännu. För känsliga grupper så som astmatiker och allergiker, personer med kroniska lungsjukdomar, samt gravida och småbarn är konsekvenserna betydligt större. Andningssvårigheter, trötthet, hosta och rinnande näsa är några av symptomerna som orsakas av sämre luftkvalité, och i det långa loppet kan det även påverka vår.


Ren luft skapar välbefinnande.

Vattendropparna binder damm och pollen, på så sätt filtreras luften och medför lättnad för allergiker och astmatiker. När används en luftfuktare ? För dig som har astma eller allergi kan det ibland vara en nödvändighet, speciellt under vinterti att höja luftfuktigheten i hemmet för att göra det lättare att andas. Vid förkylning eller luftrörsinfektion kan det vara extra besvärligt för en astmatiker om luften inomhus är för torr.


Speciellt i nya hus kan . Vi har i Västerbottens landsting nyss tagit fram en ny mall som gör det enklare och snabbare för doktorn att tolka. Vi sprider gärna detta till. Anna Trolludde: Jag har KOL . Få rätt luftfuktighet i rummet! Motverkar torr hud och irr.


En luftfuktare ger mer andningsvänlig luft och är därför perfekt för allergiker och astmatiker. Och en av apparaterna släpper till och med ut giftig ozongas. Vi ser ett ökat engagemang för miljön i stort men även för den inomhusmiljö vi vistas i varje dag. Inte bara på våra arbetsplatser och skolor utan också i våra hem.


Med en luftrenare kan du rena luften med upp till 99. Något som lockar allergiker men även barnfamiljer som vill ha en så sund inomhusmiljö som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg