tisdag 17 maj 2016

Bra pellets

Det är en närproducerad pellets av 1procent träråvara från sörmländska skogar. Vi vet hur mycket spån från färsk gran som ska blandas med torrt tallspån för att ge en perfekt pellets! Då brinner den bättre och ger mindre aska. Allt detta gör vi för att du ska få en så bra pellets som möjligt: – Vi använder alltid rent träspån, utan bark.


Pellets ska vara tät, fast och solid. Vem kan elda med pellets ?

Värmer du upp ditt hus med direktverkande el kan en bra lösning vara att sätta in en pelletskamin i huset. Har nu kört med pellets från Laxå och varit nöjd med dess kvalitet. Nu missade jag att beställa i tid och köpte säckar på Byggmax då de hade ett bra pris.


Men brännkoppen är fylld av aska efter bara ett dygn och . Dessa egenskaper har testats. Bra hållfasthet och högt energiinnehåll. Testet visar att pelletsen har en mycket bra hållfasthet . Det är klimatneutralt och idag används på många ställen.

Vet ju inte om vi får det men är de enda spekulanterna på nästan tre veckor. Om vi får det kommer tillträde troligtvis att ske mitt under vinterhalvåret och vi vill därför förbereda oss lite. Givetvis blir första steget att provtrycka skorstenen men sedan skulle nog enklaste lösningen för en . Vilken värmekälla skulle ersätta oljepannan? Torgny Vikbladh bestämde sig för pellets.


Enkel skötsel och ett bra inomhusklimat var de viktigaste argumenten. Med bra menar jag billig och med bra verkningsgrad. Det finns många leverantörer av pellets. En del tillverkas här i Sverige och en del importeras.


Det viktiga är inte var pelletsen kommer ifrån utan att den har så låg fukt och askhalt som möjligt samt att den har högt energiinnehåll. Du kan tjäna på att köpa en lite dyrare pellets , jämför de olika fabrikaten. Men det senaste året har även försäljningen av kaminer ökat rejält, dock från mycket låga nivåer.


Både pellets - och vedeldning är ett bra komplement till husets uppvärmningssystem, . Stödutfodring leder dessutom till förbättrad reproduktion bland rådjuren. Du får alltså fler födda kid om du vårdar rådjuren genom att stödutfodra dem en hård vinter. Utfodra rådjur med krossat spannmål, pellets eller annat kraftfoder.


Hos oss säljer vi bara riktigt bra produkter med hög kvalite och lång livslängd. På våran fyndhörna hammnar produkter som vi har kampanjpris på och det kan vara pellets , själva råvaran (sågspån) eller en pelletskamin eller nästan vad som helst som vi har möjlighet att bara sänka priset på.

Svensktillverkad kvalitetspellets som innehar alla de egenskaper som krävs av dagens brännare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg