tisdag 31 maj 2016

Fjärrvärme kalla element

Elementet blir inte varmt. Känn på rören som går in till elementet, rören ska vara varma om det är kallt ute. Vid varm väderlek matas elementen inte med varmvatten. Termostatens ventil är i läge för lägsta temperatur. För att göra det ännu enklare med fjärrvärme har vi lagt upp filmer som hjälper dig att få bästa effekt av din fjärrvärme.


Hej, Vänder mig nu nästan i förtvivlan till er i hopp om hjälp eftersom varken rörmokare eller företaget som levererar fjärrvärmen lyckas reda ut vårt problem.

De har varit här flera gånger. Vi har vattenburen golvvärme på bottenvåningen (bv) och . Varmt vatten levereras till din fjärr- värmecentral genom rör i marken. I fjärrvärmecentralen överförs värmen via två värmeväxlare. Kontrollera om du har varmvatten. Om du har varmvatten fungerar fjärrvärmen men det kan vara fel på din fjärrvärmecentral.


Det kan vara för dåligt tryck i värmesystemet. Det upptäcker du enklast genom att känna på pumpen, är den varm så att du inte kan hålla i den så .

Börja med att kontrollera om både varmvattnet och elementen är kalla. Behöver du lufta elementen eller fylla på dem? Stäng luftningsskruven på elementet. Starta pumpen igen och återställ läget för termostatventilerna på elementen.


Fyll på vatten i systemet om trycket blir mindre än bar. Om element är kalla i övre kanten och varma i nedre delen så är det troligt att. Vi har en pelletspanna (som vi även kör med bara el igenom när pelletsen tar slut ibland).


Hur som helst, elementen är kalla ! Det finns varmvatten i kranarna . Kan göra underverk med kalla element. Kräver en liten elementnyckel. Om hyresvärden sen vägrar åtgärda dina element , så ska du ändå inte stå för kostnaden för elektriska värmeelement och liknande. Kontakta hyresgästföreningen.


Här bor vi i bostadsrätt, ansluten till fjärrvärme. Cirkulationspumpen ska nu gå för fullt och elementen blir varma. Du bör göra det en eller två gånger per år - oftast räcker det med en gång på hösten, inför den kalla årstiden.


Det är en enkel manöver som du kan göra själv.

Ett element med termostat fungerar på det sättet att termostaten känner av temperaturen i din bostad och ser till att elementen släpper ifrån sig lagom mycket värme. Därför kan elementen vara kalla trots att det är . Efter ett långt sommaruppehåll ska det skakas liv i husets element. Men ofta är det ett eller flera vattenburna element som strejkar. Problemet – och lösningen – är som tur är välkända, och du kan fixa det på några minuter.


S: Det beror på att när ett element fungerar optimalt, så är endast halva radiatorn varm (i höjdled). Avslutningsvis har vi här energimätaren – på mätaren läser du av hur mycket fjärrvärme. Den vanligaste orsaken till kalla element är att det är för lite vatten i värmesystemet. När temperaturen sjunker. Fjärrvärme är en väldigt driftsäker uppvärmningsform och din fjärrvärmeväxlare gör inte mycket väsen av sig, bokstavligt talat.


Den tar också upp väldigt lite plats. Men ibland kan den behöva justeras för att fungera på bästa sätt. Längst ner på denna sida ser du manualerna till två av våra vanligaste växlare. Nu börjar jag bli trött på konstiga element. Våra element både på övervåningen och undervåningen blir bara varma ovantill.


Ungefär halva elementet blir varmt. Jag har luftat utan skillnad det kommer vatten som det ska. Eldar med ved och har 2x5l acc.


Om något enstaka element inte är varmt kan du behöva lufta det, se handboken nedan. Då får du veta om felet berör ett område eller endast ditt hus. Välkommen att kontakta oss på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg