måndag 16 maj 2016

Räkna ut elkostnad lägenhet

Nu kan du som bor i småhus eller lägenhet bli lite mer energismart. Fyll i Energikalkylen så får du en rad praktiska energisparande råd och tips på vad du kan göra hemma - allt från enkla spartips till att byta hela värmesystemet. Genom att minska din energianvändning minskar du både din miljöpåverkan och får pengar . I de flesta hushåll finns det otaliga mängder med elektronikprodukter.


Hur vet vi egentligen vad det är för produkter som kostar mycket pengar?

Räkna enkelt ut din elkostnad för elektronikprodukter med vår kalkylator för elkostnad. Varje måna vartannan månad eller kvartal kommer det en elräkning till svenska hushåll. Beräkna snabbt och enkelt din elkostnad för en elektronikprodukt baserat på effekt, kostnad per kilowatt och förbrukningstid. Gör kalkyl för elförbrukning och elförbrukning online med smart beräkning på Kalkylator.


Hur stor är egentligen den genomsnittliga energiförbrukningen i ett svenskt hem? Vill du som bor i lägenhet sänka din energiförbrukning ska du fokusera på att minska din användning av hushållsel. Moderna kylar och frysar drar i regel mindre el än äldre varianter och du kan reducera belysningens elförbrukning genom att byta ut alla konventionella glödlampor mot LED-lampor, som i snitt drar 90 .

El värmer och lyser upp våra hem när det är kallt och grått. Vi påverkas dagligen av el , och därför vill vi förklara lite mer om effekten i en kilowattimme. Rent fysiskt är Watt enheten för effekt, vilket hjälper dig att räkna ut hur mycket energi som går åt när du exempelvis använder en elektrisk apparat.


Vad är egentligen en normal elförbrukning? Det varierar så klart väldigt mycket från fall till fall men vi försöker reda ut vad som gör skillnad. Elförbrukning i villa skiljer sig enormt från elförbrukning i lägenhet.


Självklart påverkas förbrukningen också av faktorer som direktverkande el , bostadsyta och energiförbrukningen av dina vitvaror och elektronik. Men för att det ska vara enkelt att beräkna och förstå en normal elförbrukning går det att dela in konsumtionen i . Att bo i lägenhet innebär att det kan vara lite knixigt att räkna på sin energiförbrukning. Jag vill ändå rekommendera att du skaffar dig koll på din energiförbrukning för värme, varmvatten och el. Så blir det när man inte har någon isolering och ett ventilationssystem som bara drar ut all värme. För en större lägenhet eller.


Du kan själv räkna ut hur mycket en apparat förbrukar i el. För att göra detta måste du. Om kylen eller frysen i ditt hushåll är gammal så är det ofta den som förbrukar mest el i ditt hushåll.


Den el som i hemmet används till bland annat belysning, apparater och vitvaror brukar kallas hushållsel.

Med hjälp av vårt beräkningsverktyg kan du räkna ut kostnaden för den el som olika apparater i ditt hushåll använder. Formeln för att räkna ut energiförbrukning är alltså: Effekt x Tid = Energi. Uppvärmningen står normalt för. Vad betyder driftkostnad och vad ingår i den?


Vi reder ut begreppet och ger dig alla svar kring vad som gäller för driftkostnad i hus eller bostadsrätt. Om du bor i hyresrätt brukar el och försäkring räknas in i driftkostnaden, medan hyresvärden vanligtvis står för övriga kostnader. Det är väl inte så svårt å räkna ut ? Vår bostadsrättsförening har precis övergått till individuell mätning, och de portionerar nu ut elkostnaden på hyran.


Vi bor i en trea på 80kvm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg