måndag 23 maj 2016

Frånluftsvärmepump test

Sedan denna gjordes har alla produktmodeller utvecklats. Testen kan därmed sägas vara till intet förpliktigande och egentligen helt meningslös att referera till. Eftersom ingen liknande test genomförts sedan dess kommer här ett försök att . Större hus med högt energibehov.


I ett nybyggt hus på 1kvadratmeter kan du enligt detta test spara mellan och procent av energibehovet för värme och varmvatten med en modern frånluftsvärmepump. Test av frånluftsvärmepump.

Eftersom det är en enkel installation av frånluftsvärmepumpar så använder de flesta småhustillverkare det som en standard när det kommer till. Denna modell är den som idag säljs mest när det kommer till frånluftsvärmepumpar. Testet visar också att denna anläggning är den enda som idag klarar av dagens regler för ett stort nybyggt hus med . En förutsättning för att det ska vara möjligt att installera en frånluftsvärmepump är att huset har samlade ventilationskanaler och. En frånluftsvärmepump tar tillvara på värmen i inomhusluften.


Värmepumpen, är idag det vanligaste sättet att värma upp villan eller fritidshuset. Det går att spara många tusenlappar varje år på energiförbrukning i din villa. Receptet: En ny frånluftsvärmepump.

Dessutom testade man hur mycket varmvatten som kunde . Nya modeller är riktigt effektiva, en del av dem har en årsvärmefaktor på 0. Energimyndigheten testade värmepumparnas effektivitet i hus med 1och 1m² boyta både med golvvärme och radiatorer. Du ska köpa luftvärmepump och vill snabbt få reda på vilken som är den bästa värmepumpen idag. Och du har kommit helt rätt!


På denna sida kommer vi nämligen att titta närmare på vilka luftvärmepumpar som vunnit i testerna den senaste tiden. Men du kommer också att få veta vilka saker . Min gamla frånluftsvärmepump har kämpat på i 17år men har nu gjort sitt och det är dax att införskaffa en ny. Funderar på en IVT4eller. IVT 4utan elpatron - vintertest Beiträge 4. Bergvärmepump, luftvärmepump eller frånluftsvärmepump?


Allt fler upptäcker fördelarna med värmepump jämfört med andra värmesystem. Men vilken typ av värmepump passar dig? Låt oss jämföra och se vad vi kommer fram till. Frånluftsvärmepumpar finns ofta i svenska villor och bostadsrätter. När gamla värmepumpen tjänat ut sin roll finns det några saker att tänka på.


Unik och användarvänlig frånluftsvärmepump , som tillverkas i Sverige.

ComfortZone Excellence har inverterstyrning och är utvecklad med användaren i fokus. NIBE ligger bakom några av Sveriges mest sålda frånluftsvärmepumpar. Med lång erfarenhet av svenska hus och svenskt klimat, tillverkar NIBE populära frånluftsvärmepumpar för det svenska hemmet. NIBE F7var tidig bland frånluftsvärmepumparna att uppnå de då nya hårda byggreglerna och fick fina resultat i Energimyndighetens test.


NIBE:s ledande frånluftsvärmepump. Denna typ av frånluftsvärmepump är betydligt mer effektiv när man ansluter den till golvvärme. Energimyndighetens test visade att årsvärmesfaktorn för en frånluftsvärmepump med varvtalsreglerad kompressor i kombination med golvvärme kan motsvara upp till procent av energibehovet för värme och varmvatten. Med största sannolikhet håller också en bergvärmepump längre än en frånluftsvärmepump , plus att när det är dags för ny pump så har man ingen.


Jag var även i kontakt med Nibe som bl a tillverkar den bergvärmepump som vann Energimyndighetens stora test (PDF). Den är utvecklad för att möta de nya hårdare byggreglerna men passar även för utbytesmarknaden. Så här mycket mer kan en NIBE F7spara årligen jämfört med en konventionell frånluftsvärmepump.


Läs mer om enastående resultat för en luft-vatten-värmepump installerad i Umeå och Norrland.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg