onsdag 18 maj 2016

Optimal luftfuktighet inomhus

En befuktare säkrar att du alltid har den korrekta luftfuktighet i din bostad och slipper av med de besvär från torr luft och dåligt inomhusklimat. Det är viktigt att ha rätt luftfuktighet inomhus och rätt inomhustemperatur. Intab har dataloggers för mätning av inomhusklimat.


Både för hög och för låg luftfuktighet inomhus kan leda till att man får problem med hälsan. Nån som vet vad man bör ha för luftfuktighet inomhus. Tycker att den verkar torr.

Vad är normal luftfuktighet inomhus ? Normala fuktnivåer inomhus ? Luftfuktighet i källare ? Usikkerhet om luftfuktighet inne - Allergiviten. Kan ikke forskerne bli enige om hva som er optimal luftfuktighet inne? Nå har det i mane år vært tilsynelatende enighet om ta den gunstigste relative luftfukten (RF) er inne mellom og 4 kanskje maks opp til og at følelse av tørr luft aller mest skyldes irriterende svevestøv slik som hevdet i . Inomhus handlar det framför allt om för hög luftfuktighet som ger upphov till höga mögelhalter, men andra faktorer kan också påverka. Sällskapsdjur kan i vissa fall bidra till ökad tillförsel av mikroorganismer och förvaring av organiskt avfall inomhus kan exempelvis ge ökad exponering för både bakterier och .

Låg relativ fuktighet är bra så undvik att befukta inomhusluften! Fråga: Vi har torr luft i vårt hus på vintern. Har ni någon anläggning som kan användas för att öka luftfuktigheten inomhus ? Svar: Jag avråder bestämt från befuktning! Det är idag konstaterat att den mesta av problematiken angående vår . Det blir lätt lite fuktigt inne i vårt lilla hus, speciellt när jag hänger tvätt på tork. Men så kom jag på att jag ju har min luftavfuktare ståendes i förrå så vi tog in den.


Den har gått hela dagen, och vi har nu luftfuktighet här inne. Off Topic: Jag tänkte åka ner till clas ohlson imorrn och köpa en hygrometer som ska vara skaplig enligt folk som kan. Det handlar om ett uthus som bara används till . Figur 1: Optimal zon, – relativ luftfuktighet för att minimera negativa hälsoeffekter från de i luften förekommande föroreningar. Ett problem gällande luftfuktighet är att risk finns att myndigheter inte beaktar denna parameter i tillräcklig utsträckning, se utdrag från Arbetsmiljöverkets och dess hemsida . Ofta finns det en optimal temperaturzon för olika aktiviteter.


Den relativa luftfuktigheten (RF) i rumsluften styrs av temperaturskillnaden mellan ute- och inneluften. RF inomhus varierar kraftigt under året med. En optimal luftfuktighet inomhus ska ligga mellan och procent.


Om luftfuktigheten är lägre kan man få problem med irriterad hud och hals, och om den är högre kan det leda till kondens, fuktskador och mögel. Dessutom kan hög luftfuktighet leda till en ökad avgasning från husets material, samt en större förekomst av .

För det är just cirkulationen som. Digital hygrometer HydroLogger från TFA för mätning av temperatur och luftfuktighet. Inbyggt larm varnar om värdet . Dessutom vrider vi upp värmen inomhus vilket gör att luften torkas ut.


Torr luft kan orsaka svidande ögon, torr och irriterad hy, torra slemhinnor, problem med nattsömnen samt öka risken för spridning av bakterier och virus. Att vistas i torr luft kan även förstärka din astma samt allergiska reaktioner. Både växter och möbler trivs bättre i hög luftfuktighet. För att minska besvären vid uppvärmning kan det vara smart att investera i en luftfuktare. En luftfuktare producerar ånga som . F är en viktig faktor för människors hälsa och välbefinnande, bl.


Inomhusklimat och torr luft i privata bostäder - få optimal luftfuktighet. En relativ luftfuktighet som understiger kan leda till problem som torra ögon, torr hu torra slemhinnor samt allergiproblem. Märks tydligt på vintern då man oftare kan känna . Optimal luftfuktighet garanteras via ett självreglerande system.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg