onsdag 11 maj 2016

Infravärme till inglasad balkong

Infravärmare på balkong , uterum, altan eller terrass? Här hittar du tips och värt att veta om infravärme när du ska sätta upp infravärmare utomhus. Vi har idag en inglasad balkong på ca. När man valde att glasa in använde man inte sig av något isolerglas eller annan teknik som gör att man kan använda balkongen under de kalla månaderna.


Isolera inglasad balkong.

Modern infravärmare för takmontering! Stilren terrassvärmare som du smidigt monterar i taket på din balkong eller i ute. Tänk på att du behöver anlita en elektriker för att genomföra elinstallationen om du väljer det väggfasta alternativet.


Effektiv, väggmonterad infravärmare för balkongen , altanen eller uterummet. Ni som har inglasad balkong - använder ni den året runt? Har ni infravärme eller annat alternativ?


Vi kollar på en lägenhet. Hur värma inglasad balkong?

Konstant är svårt då inglasade balkonger är dåligt isolerade. Skulle du försöka att isolera till själv så är risken stor att du får problem med fukt och mögel. I förra lägenheten hade jag en infravärmare på min som kördes när jag satt ute och det faktiskt behövdes. Resten av tiden stod den avstängd. Värma upp inglasad balkong så det blir skön värme på vintern.


Värme för uteplatsen,rh:byggahus. Solens strålar värmer oftast skönt, men i skuggan kan det vara nog så kyligt. Med en extra värmekälla kan du förlänga kvällarna på balkongen. Bäst i test är halogenvärmaren Heatlight HLW15. Har en balkong som används flitigt på festerna då de flesta röker.


Problemet är att den inte är inglasad , o kommer inte bli det heller. Har en vanlig infravärmare hänger i taket, men den ger typ ingen effekt alls. Hej Äger en villa där jag har glasat in balkongen.


Tanken är att inte komma under nollan på vintern. I huset jag växte upp i hade vi en inglasad altan som inte va särskilt isolerad. Nu när det börjar bli kallare ute så väcks önskan om att kunna bevara sommarvärmen lite längre.

Under vintern använde vi den som ett kylskåp . Detta test av infravärmare hjälper dig att skjuta hösten längre fram i tiden. Hur stor yta skall värmas (inglasat utrymme eller utomhus)? Traditionell infravärmare eller halogeninfra?


IP-klass, hur vattentålig behöver den vara? Skall värmenivån kunna regleras? Flyttbar eller fastskruvad i vägg eller tak?


Användartestet är genomfört i en miljö som motsvarar inglasad balkong. En infravärmare börjar värma redan när du trycker på knappen. Du behöver inte vänta på att gasolen skall värma upp systemet innan du känner resultat. I vissa utrymmen så som inglasade terrasser och balkonger kan syretillförseln vara för begränsad för att gasvärmare skall kunna användas där. Terrassvärmare - värm terrassen eller balkongen.


Gemensamt för alla dessa enheter är att de används för att värma små utomhusutrymmen (så som terrassen eller balkongen ). Endast för uppvärmning av ytor inomhus eller regnskyddade uterum som en inglasad balkong. Mått: bredd 40cm, djup 40cm, höjd 129cm, . För inglasade uterum och balkonger , IP24. Motion från Lena Dafgård (SN) om installation av infravärme på äldreboendet Rosengårdens inglasade. Därför är det inte tillåtet att använda infravärme för att värma balkongen konstant som t ex uterum eller växthus under vintermånaderna.


Ett sådant nyttjande är vare sig bra för miljön eller föreningens ekonomi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg